La data de 7 dec 2010 o firma din Romania platitor de tva a achizitionat marfa din Polonia(in aprilie a mai avut o achizitie tot de la aceasta firma)dar neavind cunostinta de noile reglementari,s-a inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari numai la 21 dec 2010.
Factura a fost emisa fara tva,in ianuarie am depus declaratia 390 si am declarat
tva 24% cu taxare inversa in decontul 300.
La data de 24 ian 2011 a sosit de la firma respectiva o alta factura (data emitere=8 dec,data trimitere=31 dec)in care apar 2 pozitii in dreptul fiecarui produs:unul este valoarea din factura initiala iar celalalt este probabil tva aferent(22%).Apare si rubrica de tva cu procent 0% iar denumirea facturii din Invoice corecteaza in Export Invoice.Valoarea totala a noii facturi este suma aferenta pentru tva.Ca urmare pretul produselor se mareste cu 22% care urmeaza sa inregistrez in contabilitate.
Intrebarea mea este legata de declaratiile rectificative:
1)Depun 390 rectificativ cu noua valoare pentru decembrie?
2)Suma rezultata ca diferenta prin noua factura inregistrez la pct.8 Regularizari
in decontul 300 pentru ianuarie 2011?
Decl.390
cristinabojescul
In luna septembrie am inregistrat eronat o factura proforma in decl.390.Am stornat factura si voi face rectificativa la 390 si regularizare in decontul de tva ... (vezi toată discuția)
Factura omisa
gflori
Am primit o factura cu data de nov. 2013 abia in ianuarie 2014. Am inregistrat-o la luna decembrie 2013 cu data document nov.2013. Am facut rectificativa la ... (vezi toată discuția)