avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Administrator special in instanta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Administrator special in instanta

Ce parere aveti, in ce fel de procese poate sa reprezinte administratorul special debitoarea pentru care a fost deja numit administrator judiciar?
Cel mai recent răspuns: Lucian Dumitrescu , Consilier juridic 11:37, 13 Octombrie 2008
Diana Persa a scris:

Sa rafinez intrebarea: considerati ca administratorul special poate reprezenta debitoarea intr-un proces care are ca obiect recuperarea unei creante a debitoarei? Daca aveti experienta unor cauze similare, va rog sa mi-o impartasiti.


Mandatul administratorului special opereaza doar in procedura insolventei, asa cum este expres stabilit in Legea 85/06 (art.18 al.2).
Nu, nu poate sa-l reprezinte pe debitorul din insolventa intrun asemenea proces.

Uite un exemplu:
In judecarea unei contestatii la executare in care a fost citat in calitate de intimat lichidatorul debitorului din insolventa (debitor care, in executarea silita avea calitate de creditor), administratorul special a dorit sa intervina in acest proces, formuland o cerere de interventie in interes propriu.
Cererea de interventie s-a respins, instanta prevalandu-se tocmai de prev.art.18 al.2 din L:85/06, prin care arata ca singurul care mai poate reprezenta fostul creditor (debitorul din insolventa) este doar lichidatorul.
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Si daca este vorba de un administrator judiciar, asa ca in intrebarea mea, nu de lichidator? Deci o debitoare aflata inca in perioada de observatie.
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2008
Diana Persa, Avocat
Acelasi lucru este valabil si in cazul administratorului judiciar.:)
Atributiile administratorului special prev .in art. 18 alin.2 din legea insolventei sunt limitative, ele nepatand fii extinse.
In cazul in care debitoarea se află în procedura de reorganizare, deci planul de reorganizare a fost confirmat, atunci administratorul secial are calitatea de reprezentant al debitoarei în dosarul ce are ca obiect recuperarea unei creanţe.
Si este normal să fie aşa pentru ca adm. special pune în aplicare planul de reorganizare iar creantele sunt surse de finantare la plan.
Adevarat, dar situatia expusa se refera la perioada de dinaintea formularii sau admiterii unui plan de reorganizare.

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar incompatibil cu calitatea de administrator special al unei societati aflata in reorganizare judiciara? silvian85 silvian85 Buna ziua ! Stie cineva daca avocatul stagiar este incompatibil cu calitatea de administrator special al unei societati aflata in insolventa respectiv ... (vezi toată discuția)
Insolventa anamaria30 anamaria30 buna ziua!am un srl si o firma de recuperari a cerut insolventa acestuia,din cauza unor datorii .am bunuri pe aceasta societate,insa in februarie 2011 am ... (vezi toată discuția)
Un raspuns va rog corstef corstef Buna ziua Cine convoaca Adunarea Generala a unei societati in insolventa? Multumesc (vezi toată discuția)