avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua ! As dori sa intreb daca se mai fac contracte de munca cu 2 ore si cat ar trebui sa plateasca angajatorul si angajatul la contributii .
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 14:15, 31 Ianuarie 2011
normal ca se mai fac. la salariul minim?
Codul muncii prevede incheierea contractelor individuale de munca (CIM) cu timp partial, ca atare se pot incheia CIM cu 2 ore / zi (art. 101-104 C. Muncii)
Art. 103. -alin (1) si (2) precizeaza ca: 1. Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
2. Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Contributiile sunt cele pentru orice salariat cu program normal de lucru.
La salariul minim cat ar trebui sa plateasca ambele parti ?
Ok. La salariul minim de 670 la 8 ore , la 2 ore 168 lei

Total cheltuieli - 215 lei
Taxe angajator - 47 lei
taxe salariat - 50 lei

salariu net- 118

Mentionez ca nu am pus ca functie de baza calculul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii intreprindere individuala, angajat 2 ore pe zi kingbt kingbt Bună ziua, Vreau să-mi fac Întreprindere Individuală şi să mă angajez eu şi mai o persoană la aceasta. Problema este că eu lucrez maxim 4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe doua ore cordis claudia cordis claudia Va rog frumos sa-mi spuneti pentru un contract de munca de doua ore pe zi cat plateste un angajator la stat? (vezi toată discuția)
Angajare 2 ore nicoletatrenea nicoletatrenea Buna ziua imi pute-ti spune daca se poate angaja o persoana cu 2 ore pe saptamana??? Multumesc Iar pe statul de plata cum va aparea?si pe ... (vezi toată discuția)