avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda politia comunitara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda politia comunitara

Buna ziua,

Am facut greseala de a parca pe un loc de parcare rezervat persoanelor cu handicap in Timisoara, si am gasit lipit pe geam un autocolant prin care mi se cerea sa ma prezint la sectia de politie cu un act de identitate sa semnez procesul verbal de contraventie. Cum sunt reglementate prin lege aceste marcaje pentru ca pe locul pe care am parcat nu era nici un semn desenat pe asfelt, ci doar o placuta cu parcare rezervata persoanelor cu handicap amplasata 1 loc la inceputul parcarii+ca marcajele ce delimitau locurile erau acoperite cu gheata. (eu am parcat pe primul loc din parcarea respectiva).Sunt genul de om care prefera sa mearga pe jos in zilele sau orele aglomerate si nu am parcat absolut niciodata ilegal, numai ca de aceasta data chiar nu am vazut+ca parcarea era aproape goala deci nu imi era greu sa parchez 3 metri mai incolo. Exista vreo lege in ceea ce priveste marcajele, sau pot sa merg sa platesc amenda in 48 de ore si sa casc mai bine ochii alta data....
Din cate stiu eu, Politia comunitara din Timisoara e foarte meticuloasa si face inclusiv fotografii in cazuri de genul acesta (sotul a patit exact la fel). In mod normal, daca marcajele erau acoperite de gheata nu aveati de unde sti ce si cum. Dar daca era stalpul cu placuta, ati fost informat.
Este evident ca trebuie sa platiti amenda in 48 de ore.
Nu prea exista scuze la contraventia dvs.
Semnul este suficient pentru a nu fi inalcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare pe domeniul public janteamarius janteamarius Buna ziua, Locuiesc la bloc, intr-o zona in care sunt probleme cu parcarile. In apropiere de blocul in care locuiesc, este sediul companiei Apa. In fata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, ... Andreea Vogue Andreea Vogue Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, langa blocurile unde locuiesc sunt 2-3 parcari marcate cu vopsea alba, dar fara nici un ... (vezi toată discuția)
Fotografiere parcare ilegala pe loc rezervat persoanelor cu handicap in carrefour blu3s0ul blu3s0ul salut. am niste intrebari poate ma ajuta cineva: 1. ce statut au parcarile din carrefour sunt private sau publice. ce reguli de circulatie se aplica? daca ... (vezi toată discuția)