avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Falsificarea abonament CFR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Falsificarea abonament CFR

Buna ziua , in urma cu 3 luni (nov 2010), eram student in Bucuresti ,am fost prins circuland pe tren cu un abonament fals pe numele meu, am primti o amenda in tren si una care am platit-o ulterior. Astazi (31.01.2011) am fost cautat de politia TF si m-au pus sa dau o declaratie, eu le-am spus ca am cumparat acel abonament, ei m-au sfatuit ca ar fi spre binele meu sa zic ca eu l-am facut (tatal meu fiind de fatza), bun, am zis ca l-am facut , apoi a urmat o dictare... si apoi cand am plecat mi s-a spus ca o sa primesc o amenda peste o luna. Stiu ca nu o sa fie doar o amenda.... ce pot pati? in aceasta situatie..... si ce pot face ?..cazierul o sa imi fie afectat?.. Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:51, 31 Ianuarie 2011
amenda penala va fi inscrisa in cazierul judiciar.
cf hg 203 / 1994 cei de la politia TF va pot incadra la fals si uz de fals, eventual cu aplicarea art.18 ind 1 si sa scapati cu o amenda penala.

mare greseala ati facut ca ati oferit declaratie fara un avocat. daca ati fi mentinut declaratia initiala ati fi scapat deoarece nu ar fi putut dovedi contrariul. insa u fortat nota ca sa poata inchide dosarul si sa nu ramina cu un AN in dulap.
Adfevarul care este, l-ati contrafacut dvs sau l-ati cumparat de la cineva ?

Daca ati spus adevarul,ati recunoscut de fapt,doua fapte cea de fals si cea de uz de fals,intrucat ati folosit acel abonament..
La niciuna dintre aceste fapte nu exista alternativa pedepsei cu amenda penala.
Doar daca procurorul va considera lipsa pericolului social,va va aplica o ameda administrativa,conf.art.18/1 c.pen,desi nu inclin sa cred in aceasta varianta.
Probabil ca vi se va aplica o pedeapsa redusa cu 1/3,conform art.320 ind.1 c.pr.pen.,cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Probabil ca vi se va aplica o pedeapsa redusa cu 1/3,conform art.320 ind.1 c.pr.pen.,cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.

Asta insemnand?.... o sa imi fie trecut ceva in cazier? l-am cumparat abonamentul
A si mi s-a mai spus si aratat o foaie cum as fi creeat un prejudiciu CFR-ului de 390 ron,..nu este de ajuns sa platesc aceasta suma?
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
mcb70b, utilizator
Cine v-a pus sa declarati ce dorea politistul ?
Daca veti fi condamnat cu suspendarea executarii,sanctiunea va fi trecuta in cazierul dvs.judiciar.
Nu mai credeti in tot felul de vrobe,chiar daca acestea apartin unui politist.
El a facut sa ii fie mai usor cazul.
si sanctiunea va fi toata viata in cazier?.......si eu acuma mai pot indrepta aceea declaratie, cumva?

pai politistul a spus ca o sa fie spre binele meu sa zic ca l-am facut eu, ca sa nu mai mergem sa il cautam p cel care mi l-a vandutt, si apoi alt tip cred ca era de la CFR, a inceput sa imi dicteze, ca l-am facut ca nu am avut banii si am scris tot ce zicea el....
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
mcb70b, utilizator

Alte discuții în legătură

Fals si uz de fals (cred) Baqherra Baqherra Buna ziua tuturor \"Pe 17.07.2011 am gasit o legitmimatie de sudent si un cupon de calatorii cu reducere 50% pt CFR si aveam intentia de a le preda ... (vezi toată discuția)
Am condus fara permis (minor) valentinmadalin valentinmadalin salut!care imi poate da un sfat:am condus fara permis,sunt minor,acum implinesc 18 ani,din ce am vorbit dosarul pleaca bine de la politie acuma nustiu exact ce ... (vezi toată discuția)
Incredintare autovehicul unei persoane fara permis freeova freeova Salut, in data de 05/06-03-2011 un prieten al meu m-a intrebat daca nu mergem sa ne plimbam cu masina, ca i-a dat-o verisoara lui (mentionez ca el nu are ... (vezi toată discuția)