avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

eu sunt in proces de partaj cu sotia, obiectul fiind casa construita in timpul casatoriei.problema e ca , nerespectand prin constructie cei 19 decimetri de la temelia casei si pana in limita proprietatii vecinilor, pe ambele parti, atat cu vecinul de la est cat si cu cel de la vest, acesti doi vecini au inaintat plangere pentru incalcare de posesie la primarie si poilitie si cer demolarea partii de casa care depaseste cei 19 decimetri legali. in acest caz, ce se intampla, in cazul in care nu ajungem la o intelegere cu vecinii, casa mai poate fi scoasa la vanzare pentru ai putea plati sotiei sulta?fiindca bani nu am ca sa-i dau.cum se va putea vinde casa , cand exista o constatare a inginerului topograf de nerespectarea prin constructie a celor 19 dec.prevazuti de lege de la temelie si pana la limita cu terenul vecinilor, si o somatie din partea primariei de demolare a partilor de casa care depasesc limitele legale? sa zicem ca sotia accepta o jumatate de casa, jumatate revenindu-mi mie, dar in acest caz cum putem sa ne facem fiecare din noi acte de proprietate?

Alte discuții în legătură

Cadastru Mihai Cretu Mihai Cretu Am cumparat un teren in 2005 in Bolintin Deal am obtinut intabularea cadastrul si am platit topograf pt. Ridicarea topografica . Apoi am obtinut apronarea de ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta rolex rolex In cadrul restituirii la Legea 18/1991 s/a retrocedat un teren care a fost ocupat de grajdurile unui fost CAP iar in Titlul de Proprietate a fost trecuta ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil prin executor valik valik in urma partajului fosta sotie a obtinut casa urmand sa-mi plateasca 50% din valarea expertizata,insa motivand faptul ca nu are posibilitatea de a putea plati ... (vezi toată discuția)