avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... consiliere fonduri UE
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

consiliere fonduri UE

Daca as dori sa desfasor o activitate de consiliere in legatura cu accesarea fondurilor europene, ce forma de organizare as putea alege? Si in ce cod CAEN m-as incadra? (ma refer la acordarea de consultanta si efectuarea demersurilor pt persoanele care doresc sa obtina astfel de fonduri)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 22:38, 1 Februarie 2011
Ma scuzati, dar daca nici la aceste intrebari nu aveti Dvs. raspuns, cum vreti sa ajungeti sa-i "consiliati" pe altii?
In sustinerea raspunsului oferit de @fplopeanu pot sa completez cu urmatoarele:
- una dintre primele activitati pe care trebuie sa o desfasurati atunci cand un client solicita informatii despre fonduri europene este aceea de a compara codul CAEN al activitatii propuse de client cu lista de domenii economice eligibile pe respectivul program;
- imediat apoi trebuie sa stiti sa comunicati clientului forma de organizare juridica eligibila pentru programul si domeniul respectiv.

Am facut aceasta completare mai ampla pentru ca am mai vazut aici un topic identic, unde cineva intreba acelasi lucru.

Prin urmare, chiar daca va dam noi aici raspuns la aceste intrebari, nu insemna ca mai departe vă va fi util acest răspuns.

Ca o anecdota trista, am mai vazut pe cineva pe un alt forum care poza in potential client si tot incerca sa afle incadrarea diverselor idei de proiect pe care i le prezentau aceia pe care-i convinsese ca le poate fi consultant. Nu prea a mers.

Pentru a fi consultant, trebuie sa studiati in mod individual sau intr-un cadru organizat astfel incat sa ajungeti ca raspunsul la aceste intrebari simple literlamente sa-l puteti oferi intr-o secunda. Cam asa este in orice domeniu unde e nevoie de pregatire superioara: orice inginer, orice jurist, orice medic, orice economist poate sa raspunda intr-o secunda la intrebari care tin de baza meseriei sale.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
Holda Finance, Consultant credite si finantari
fplopeanu a scris:

Ma scuzati, dar daca nici la aceste intrebari nu aveti Dvs. raspuns, cum vreti sa ajungeti sa-i "consiliati" pe altii?

Am pus aceste intrebari de curiozitate si nu pt ca as vrea eu sa-i consiliez pe altii. Mi-a fost mai simplu sa pun niste intrebari pe acest forum decat sa ma pun sa fac research. Nu cred ca era cazul sa ma "atacati" cu asemenea constatari. Este un forum deschis tuturor, inclusiv persoanelor de rand care nu au o pregatire in aceste domenii, asa ca imi permit sa intreb orice ma intereseaza si sa caut raspunsuri pe acest forum in legatura cu probleme mele. Daca d-voastra m-ati fi putut ajuta cu un raspuns la obiect v-as fi fost recunoscatoare, iar daca nu aveti raspuns la intrebarile mele mai bine nu va dati cu parerea.

Iar d-lui/d-nei HoldaFinance: nu cred ca trebuie sa justific de ce am pus asemenea intrebari si nu cred ca pe d-voastra va intereseaza ce am eu de gand sa fac sau sa nu fac. Nu am nevoie de anecdote si de pareri personale despre motivele pt care am pus eu aceste intrebari. Daca ati dorit sa ma ajutati era suficient sa-mi spuneti unde sa caut sau ce sa caut si mi-ati fi facut un bine.
siempreska, utilizator
siempreska a scris:
Daca ati dorit sa ma ajutati era suficient sa-mi spuneti unde sa caut sau ce sa caut si mi-ati fi facut un bine.

Trebuie sa tineti seama ca activati pe un form de discutii public si gratuit. Atunci cand scrieti un mesaj pe forum se considera in mod automat ca mesajul se adreseaza tuturor utilizatorilor. Pretentia dvs. de a obtine numai raspunsuri care va convin este usor deplasata in acest context.

Cand participati pe un astfel de forum, trebuie sa fiti pregatit(a) sa primiti orice fel de raspunsuri, inclusiv cele care va critica. Mai ales atunci cand postati la o arie specializata. Afirmatia dvs. precum ca intrebati din simpla curiozitate este tardiva si contrazice cele afirmate in mesajul initial.

Mentin afirmatiile din mesajul anterior si subliniez si mai mult anecdota trista pe care am impartasit-o nu numai dvs. ci si celorlalti membri ai forumului, dupa cum se pare ca uitati sau va prefaceti ca nu intelegeti.
Holda Finance, Consultant credite si finantari
Nu vreau sa primesc raspunsuri care imi convin, ci vreau raspunsuri la ceea ce am intrebat, fara presupuneri, analize, afirmatii, constatari referitoare la motivele mele si la pregatirea mea. Asa mi s-ar parea normal si cred ca asta era si ideea pt care s-a creat acest forum.
Asa ca putem dezbate, analiza, cerceta cat doriti problema fondurilor UE si felul in care se realizeaza consultanta, dar nu era cazul sa dezbatem daca sunt sau nu eu pregatita pentru a da consultanta sau daca am vreun motiv ascuns pentru care am pus acele intrebari.
D-voastra ati abordat problema legandu-va de persoana mea si asta m-a deranjat. Sper ca acum ati inteles reactia mea!

Alte discuții în legătură

Infiintam titlul de consultantul lunii Admin Admin Ne gandim sa infiintam din martie titlul de "Consultantul Lunii" la Avocatnet.ro. Pe scurt, consultantul care va avea cea mai buna medie a rating-ului din ... (vezi toată discuția)
Promoveaza utilizatorul! - ce inseamna? Alin Popescu Alin Popescu Pana acum, cei carora li se raspundea in Forum puteau aplauda sau recomanda utilizatorii ale caror raspunsuri le-au folosit. Incepand de astazi, am introdus un ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru productie-patiserie ContSters116875 ContSters116875 As dori sa deschid o cofetarie, productie proprie, in Ploiesti, cu ajutorul fondurilor europene. Pana cand pot sa accesez aceste fonduri? Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)