avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie formare profesionala

Buna ziua. Societatea doreste sa angajeze 2 persoane in scopul calificarii. Instruirea teoretica se face la sediul firmei care organizeaza cursul, ceea ce inseamna scoaterea totala din activitate. Care ar trebui sa fie cuantumul indemnizatiei oferite angajatilor pe perioada instruirii?
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 09:19, 1 Februarie 2011
Art. 194. - (1) În cazul în care participarea la cursurile sau stagiile de formare profesională este iniţiată de angajator, toate cheltuielile ocazionate de această participare sunt suportate de către acesta.
(2) În cazul în care, în condiţiile prevăzute la alin. (1), participarea la cursurile sau stagiile de formare profesională presupune scoaterea parţială din activitate, salariatul participant va beneficia de drepturi salariale astfel:
a) dacă participarea presupune scoaterea din activitate a salariatului pentru o perioadă ce nu depăşeşte 25% din durata zilnică a timpului normal de lucru, acesta va beneficia, pe toată durata formării profesionale, de salariul integral corespunzător postului şi funcţiei deţinute, cu toate indemnizaţiile, sporurile şi adaosurile la acesta;
b) dacă participarea presupune scoaterea din activitate a salariatului pentru o perioadă mai mare de 25% din durata zilnică a timpului normal de lucru, acesta va beneficia de salariul de bază şi, după caz, de sporul de vechime.
(3) Dacă participarea la cursurile sau la stagiul de formare profesională presupune scoaterea integrală din activitate, contractul individual de muncă al salariatului respectiv se suspendă, acesta beneficiind de o indemnizaţie plătită de angajator, prevăzută în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în contractul individual de muncă, după caz.
(4) Pe perioada suspendării contractului individual de muncă în condiţiile prevăzute la alin. (3), salariatul beneficiază de vechime la acel loc de muncă, această perioadă fiind considerată stagiu de cotizare în sistemul asigurărilor sociale de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale pt. perioada de formare profesionala Hellenne Hellenne Un salariat pleaca la un curs de formare profesionala de 8 zile (5 zile lucratoare, 3 nelucratoare) in alta localitate. Ce drepturi salariale i se cuvin pentru ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala in week-end Hellenne Hellenne Pantru cursurile de formare profesionala desfasurate in perioada week-end-ului, salariatii pot beneficia de zile libere ? care este cadrul legal pentru aceatsa ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii ionela2009 ionela2009 Poate cineva sa ma sfatuiasca ce legislatie se aplica in urmatoarea situatie? Datele problemei: 1. Sunt angajata cu contract pe termen nedeterminat la un ... (vezi toată discuția)