avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am luat credit si i-am dat banii tatalui meu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am luat credit si i-am dat banii tatalui meu

Am si eu o problema delicata. Inainte de nunta mea, tatal meu a vrut sa ia un credit. El este colonel pensionar. Banca nu i-ar fi dat intreaga suma pe care o solicitase din cauza varstei lui mai inaintate el avand 55 de ani la data contractarii creditului (creditul l-am luat acum 5 ani jumatate) asa ca a vorbit cu mine sa iau pe numele meu, cu el ca si coplatitor. Agentul bancar ii daduse aceasta idee pentru a beneficia de o suma mai mare. A fost vorba de o suma in jurul a 300 de milioane, pe care nici eu nu as fi putut sa o iau din cauza salariului meu (in jur de 800 de RON) doar cu el coplatitor am putut beneficia de o suma mai mare. El s-a angajat verbal ca o sa plateasca. A platit 5 ani si acum nu mai vrea sa plateasca. Am fost in concediu maternal si acum o sa incep lucrul. Pot cumva sa il actionez in judecata pentru recuperarea banilor? Nu am facut nici un acord scris, deh, era tatal meu. La banca se vede ca el a platit 5 ani. Nu poate rezulta din asta ca el a beneficiat de intreaga suma? lucru care s-a si intamplat dealtfel. Agentul bancar a fost de fata cand i-am dat banii si a auzit ca el s-a angajat verbal sa achite intreaga suma. Actualmente am o rata de 470 RON pe care nu pot sa o achit si nici nu vreau pentru ca el s-a folosit de intreaga suma.

Cu el nu mai exista nici o solutie de rezolvare. Cu agentul bancar daca l-as chema in instanta s-ar putea revolva? „Dragul meu tata” are aclualmente o pensie de 2500 RON....

Aspept niste raspunsuri. Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
andrutzul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:49, 3 Februarie 2011
Buna ziua
Va rog frumos sa stergeti denumirea societatii implicate in discutie deoarece in forum discutam ideea si nu persoana juridica/fizica.Multumesc.

Nu.Mai mult, ar putea sa va solicite si suma pe care a achitat-o in numele si pentru dvs. la acea societate.

Ar exista varianta unei actiuni in declararea simulatiei actului (contractului de credit), instanta urmand sa constate ca beneficiarul creditului este in realitate tatal dvs., acordul simulatoriu-verbal (intre rude) urmand a fi dovedit prin declaratia acelui "agent bancar"...insa nu va sfatuiesc sa apelati la aceasta procedura.:)
La acordarea creditului ati semnat, cu buna stiinta, un acord prin care afirmati ca beneficiarul real al sumei imprumutate sunteti, dvs. Ce ati facut ulterior cu banii, va priveste pe dvs si nu banca sau consilierul de credite. Orice acord pe care- l veti face de acum inainte, va sfatuiesc sa-l incheiati in scris si daca este posil si sa- l treceti prin notariat. O alta varianta dar cu putine sanse de reusita(data fiind situatia creata), ar fi sa gasiti 2 martori, care au fost de fata, la luarea banilor si ulterior la intelegerea facuta cu tatal dvs. si sa compara in instanta, ca martori ai dvs. pentru speta sus mentionata.
Multumesc pentru raspuns. Pe langa consilierul bancar mai este si mama, sora mea si actualul sot care stiu de invoiala verbala. Tatal meu este un mare consumator de alcool, este certat cu toti vecinii, nimei nu ii bate la usa. De aici vreau sa reiasa caracterul lui, daca as ajunge in instanta el nu ar putea aduce pe nimeni in ajutorul lui El ca si coplatitor nu are nici o obligatie? Ca doar fara el eu nu as fi putut beneficia de o suma atat de mare.

Va multumesc
Daca apare in contract ca si coplatitor in caz de dvs nu faceti fata sa platiti creditul,banca il anunta si pe el.Daca renunti sa platesti tu esti primul luat la intrebari si se poate ajunge si la propire pe salar.
Dv sunteti titularul ctr de credit si trebuie sa va achitati ratele ca sa nu fi-ti executat silit.
Deschide-ti impotriva tatalui dv o Actiune in Regres si probati cu inscrisuri, interogatoriu,proba testimoniala cele afirmate.
Succes.

Alte discuții în legătură

Credit- fidejusor ContSters22096 ContSters22096 sotii a si b au contractat un credit de la o banca. pentru incheierea contractului a fost necesara si aducerea unui fidejusor (c). in acelasi timp, ... (vezi toată discuția)
Coplatitor credit prima casa Robert19 Robert19 Ce cai de atac am daca ma duc in instanta ca sa pot iesi de pe un contract de garantare de prima casa unde figurez ca si coplatitor, mentionez ca in momentul ... (vezi toată discuția)
Refuz la casierie de incasare rate dupa divort alexandruB88 alexandruB88 Inaintea divortului cu aproximativ 10ani, a fost achizitionat prin intermediul primariei un imobil prin rate. Acum dupa divort, dupa schimbarea numelui, cu ... (vezi toată discuția)