avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz la casierie de incasare rate dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz la casierie de incasare rate dupa divort

Inaintea divortului cu aproximativ 10ani, a fost achizitionat prin intermediul primariei un imobil prin rate. Acum dupa divort, dupa schimbarea numelui, cu toate ca se face dovada prin sentinta de divort la primarie, fostei sotii ii se refuza plata ratelor la caseria primariei, justificand ca : fostul sot a depus un fel de hartie sa poata numai el sa plateasca ratele (cu toate ca sunt amandoi pe contract) si in al doilea rand ca fosta sotie nu mai are acelasi nume (cu toate ca am facut dovada prin sentinta de divort, original si copie). Mentionez ca este primaria intr-un sat si sunt niste inculti angajati acolo si totodata tot satul sunt prieteni intre ei.
Problema este ca in contract se precizeaza ca dupa neplata ratelor timp de 6 luni de zile, imobilul trece inapoi in proprietatea primariei, iar ratele nu sunt platite de 5 luni in momentul de fata.
Ce se poate face?

P.S.: am uitat sa mentionez ca am fost inclusiv la secretara primariei si acelasi raspuns.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
alexandruB88, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:14, 16 Octombrie 2015
Nu exista un cont bancar în care sa virați? De ce la casierie?
Mergeți la primar. Nu trebuia sa așteptați atâta timp.
Puteți consemna suma prin executor.
nu am stiut ca nu e platit, anul trecut l-a platit fosta sotie integral, iar anul acesta ar fii trebuit sa plateasca fostul sot, insa acesta a platit doar pana in luna aprilie inclusiv.
nu avem cunostinta de vreun cont bancar....tot timpul s-a platit la caseria primariei
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
alexandruB88, utilizator
gi-jane2 a scris:


Puteți consemna suma prin executor.



Daca va rog, puteti sa-mi explicati aceasta procedura?
Art. 1008

Consemnarea sumei sau a bunului

(1) Dacă creditorul nu se prezintă sau refuză să primească suma ori obiectul oferit, executorul judecătoresc va încheia proces-verbal în care va consemna aceste împrejurări.

(2) În cazul prevăzut la alin. (1), debitorul, spre a se libera de datorie, va putea să consemneze suma sau bunul oferit la CEC Bank - S.A. sau la orice altă instituţie de credit ori, după caz, la o unitate specializată, iar recipisa de consemnare se va depune la executorul judecătoresc care a trimis somaţia. Procedura de consemnare a sumelor de bani este obligatorie pentru unitatea la care urmează a se face consemnarea şi nu poate fi condiţionată de existenţa acordului creditorului. Consemnarea bunurilor se face în condiţiile prevăzute de lege.

(3) Consemnarea va fi precedată de o nouă somaţie adresată creditorului în care se vor arăta ziua şi ora când şi locul unde suma sau, după caz, bunul oferit se va depune.


Detalii: [ link extern ]
asa ca pasul e sa apelati la executor, insa intai incercati sa vorbiti su primarul, poate va lamuriti.
Luati o chitanta veche si cautati pe ea contul bancar al primariei, ar trebui sa existe unul. Virati sumele acolo.
Pentru consemnarea sumelor, vorbiti cu un executor, cu un avocat, asa incat sa ii si notificati ca sunt banii consemnati. Cu suma de bani mergeti la CEC sa o depuneti, intrebati acolo cum consemnati o suma de bani.

Alte discuții în legătură

Poprire atat pe salariu, cat si pe contul ipotecar cec ioana-b ioana-b Buna ziua, In urma unei executari silite, mi s-a pus poprire pe contul de salariu, cat si pe contul de la CEC unde am un credit ipotecar. Am facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un prieten care este coplatitor la un credit cu ... sterea sterea Buna ziua, Am un prieten care este coplatitor la un credit cu ipoteca. Acum ceva ani in urma a divortat, dar a ramas pe rol partajarea bunurilor. Acum o luna ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)