avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz la casierie de incasare rate dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz la casierie de incasare rate dupa divort

Inaintea divortului cu aproximativ 10ani, a fost achizitionat prin intermediul primariei un imobil prin rate. Acum dupa divort, dupa schimbarea numelui, cu toate ca se face dovada prin sentinta de divort la primarie, fostei sotii ii se refuza plata ratelor la caseria primariei, justificand ca : fostul sot a depus un fel de hartie sa poata numai el sa plateasca ratele (cu toate ca sunt amandoi pe contract) si in al doilea rand ca fosta sotie nu mai are acelasi nume (cu toate ca am facut dovada prin sentinta de divort, original si copie). Mentionez ca este primaria intr-un sat si sunt niste inculti angajati acolo si totodata tot satul sunt prieteni intre ei.
Problema este ca in contract se precizeaza ca dupa neplata ratelor timp de 6 luni de zile, imobilul trece inapoi in proprietatea primariei, iar ratele nu sunt platite de 5 luni in momentul de fata.
Ce se poate face?

P.S.: am uitat sa mentionez ca am fost inclusiv la secretara primariei si acelasi raspuns.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
alexandruB88, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:14, 16 Octombrie 2015
am chitanta in mana, insa in afara de CIF si adresa primariei, nu este specificat nimic....nici un cont bancar.
Sa nu mai spun de faptul ca rata este 24 lei / luna...o nimica toata. Este o aberatie toata treaba, ar costa mai mult sa merg prin executor decat ratele pe 6 luni.
Consemnarea sumei sau a bunului este valabila si la refuzul doamnei de casieria cimitirului de a incasa taxa anuala? Tatal meu a decedat, iar locul era pe numele lui. Nu am reusit sa facem succesiunea inca si platim cimitirul doar cu amenintari si scandal din partea doamnei de la ghiseu.
buna ziua,

am fost si sunt in aceeasi situatie ca si dvs numai putin diferit : am fost batuta de fostul sot si mi au fost sustrase toate actele .. inainte de bataie a mers la banca si fiind titularul creditului "prima casa " iar eu "coplatitor/garant" a pus o bifa pe cont si in baza acesteia eu nu pot achita nici o rata , nu pot afla nici un fel de detaliu legat de cont,plati , sold, grafic . Singura posibilitate este sa accepte titularul platile prin imputernicire speciala pe cont .

acum ma judec la partaj si dansul doreste sa ii achit ratele platite dupa divort ...

nu vad ce ati putea face insa incercati sa luati la mana de la banca ceva care sa arate ca dvs ati dorit sa platiti, cu martori si hartie la mana altfel ...
Ar fi trebuit sa actuionati intai impotriva bancii. Atata timp cat sunteti platitor in acte, nu e normal sa nu puteti plati. Astfel, intai copie contract de la banca, cerere sa platiti in ce cont etc.
Adrese si notificari ar putea arata creditorului ca se va dovedi usor reaua sa credinta.
Sunati la primarie si intrebati de contul bancar al primariei ca sa va platiti impozitul (pentru ca locuiti in celalalt capat al tarii). Virati banii in cont cu mentiunile necesare pe ordinul de plata. Dupa plata trimiteti si scrisoare recomandata cu confirmare cu o copie a platii si a motivului si pentru ce este suma. Pe viitor platiti in acest mod ca sa scapati de problema. Unele primarii au site si puteti lua datele si de acolo, dar le verificati.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2015
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire atat pe salariu, cat si pe contul ipotecar cec ioana-b ioana-b Buna ziua, In urma unei executari silite, mi s-a pus poprire pe contul de salariu, cat si pe contul de la CEC unde am un credit ipotecar. Am facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un prieten care este coplatitor la un credit cu ... sterea sterea Buna ziua, Am un prieten care este coplatitor la un credit cu ipoteca. Acum ceva ani in urma a divortat, dar a ramas pe rol partajarea bunurilor. Acum o luna ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)