as dori sa aflu: dupa decesul unuia dintre parinti, la cate zile se face succesiunea ?
Am inteles k este un interval de timp in care nu platesti, iar daca treci de acest interval costa destul de mult, este adevarat? Multumesc anticipat .
Mostenitorii trebuie sa faca dovada acceptarii succesiunii in termen de 6 luni de la decesul autorului.
In caz de renuntare la mostenire aceasta se face printr-o declaratie expresa la notar, in cele 6 luni de la deces. Dupa
acest termen, dreptul de a accepta sau de a renunta se prescrie, succesibilul devenind strain de mostenire.
Taxele notariale variaza in functie de valoarea bunurilor ce fac obiectul partajului succesoral si fiecare notar isi stabileste onorariile.
Nu exista partaj succesoral fara plata taxelor notariale si nu are importanta data la care se face partajul - in privinta taxelor ( nu si a acceptarii succesiunii sau renuntarii )
Va mai deranjez cu o intrebare: Eu sunt din Brasov, iar tatal meu, cel care a decedat, este din Baicoi, Floresti Prahova, succesiunea trebuie facuta la un notar din Baicoi sau pot sa o fac la un notar din Brasov?
Succesiune
mihaela david
parintii mei au decedat.Am un singur frate.Dupa mama am facut succesiunea si am cedat partea mea fratelui meu.Dupa moartea mamei,care a decedat prima,tatal meu ... (vezi toată discuția)