avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost la notar pentru o succesiune in urma unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost la notar pentru o succesiune in urma unui deces in care ...

Am fost la notar pentru o succesiune in urma unui deces in care ambii parinti erau coproprietari ai unui apartament si unul dintre ei a decedat mi sa spus ca trebuie sa mai astept 6 ,7 luni . Intrebarea mea este de ce nu se poate face imediat decesul avand loc in luna IANUARIE A.C
Cel mai recent răspuns: florinm58 , utilizator 15:01, 6 Aprilie 2021
Termenul de opțiune succesorala este de 1 an de la deces.
In acest interval, moștenitorii ar trebui să opteze prin declarație notariala, în sensul acceptării exprese sau renunțări Ia succesiune.
Dacă un moștenitor nu si-a exercitat dreptul de opțiune succesorala in termen de 1 an, este prezumat a fi renuntator.
Unii notari, din precauție și din cauza ideii ca ar putea exista un alt moștenitor undeva, evita sa dezbată succesiunea in mai putin de 1 an, tocmai pentru a fi siguri că nu mai apar alți moștenitori acceptanti.
Personal, nu agreez aceasta practica si temere. Mai încercați la alt birou.
Va multumesc pentru raspuns ,sa inteleg ca alti notari pot face imediat succesiunea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dezbatere succesiune: în cât timp trebuie s-o facem și care sunt costurile? crismy crismy Buna ziua , daca dezbaterea mostenirii se face in 6luni de la deces se platesc mai putine taxe sau nu ?si cine are dreptul sa introduca actele si daca cel care ... (vezi toată discuția)
Succesiune. am nevoie de lamurire, va rog AlexandruBarbu AlexandruBarbu Buna seara. Am o problema. Tata a murit pe 6ianuarie 2020. Mama s-a dus la 2 firme diferite de notariat, iar primul avocat i-a spus ca s-a dat o lege noua care ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune steluta25 steluta25 La cat timp dupa deces se poate deschide succesiunea? Multumesc. (vezi toată discuția)