avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune

La cat timp dupa deces se poate deschide succesiunea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 20:01, 17 Noiembrie 2011
Puteti demara dezbaterea succesorala oricand dupa deces, insa acceptarea expresa a succesiunii sa aiba loc in termenul de optiune succesorala, adica 1 an de la data decesului.Aceasta acceptare o puteti face in fata notarului .Daca , prin ipoteza, nu veti face aceasta acceptare, exista si modalitatera acceptarii tacite, facand anumite acte pe care le pot face succesibilii si care presupun intentia acceptarii succesiunii.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Puteti dezbate succesiunea oricand, puteti sa o faceti si peste 10 ani.
Atentie doar la termenul de optiune succesorala.
Daca defunctul a murit inainte de 1 octombrie termenul de optiune este de 6 luni iar daca a murit dupa 1 octombrie termenul este de 1 an.
incercati sa inregistrati macar succesiunea la un birou notarial in termen de 2 ani de la data decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariantoma48 mariantoma48 buna ziua,rog un raspuns argumentat asupra termenului de optiune succesorala :este de 6 luni sau de un an,in discutiile de pe forum am gasit ambele variante,va ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune Barzote Barzote Buna ziua, Pot deschide singur acceptarea succesiunii la notar fara ca ceilalti mostenitori sa fie prezenti ? Fac acest lucru deoarece ceilalti nu sunt ... (vezi toată discuția)