avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de somaj

buna ziua,
imi puteti spune, va rog, care este in prezent indemnizatia pentru somaj? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:23, 2 Februarie 2011
75% din indicatorul social de referinta (500 lei), a care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.
(legea 76/2002 actualizata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie somaj irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti cat ar trebui sa fie valoarea ajutorului de somaj tinand cont ca am avut o vechime de 9 ani in campul muncii (in momentul in ... (vezi toată discuția)
Somaj Mariana Petriuc Mariana Petriuc de ce indemnizatie de somaj beneficiaza un salariat cu studii superioare cu o vechime de 34 ani in munca? (75 + 10)% din salarul minim brut pe tara (750 lei) ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj alexandrada alexandrada Bun gasit! As vrea sa stiu din ce anume se face procentul de 75% atunci cand se calculeaza ajutorul de somaj: am gasit pe net ca s-ar calcula 75% din ... (vezi toată discuția)