avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administratori cu puteru depline. Cine semneaza??
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administratori cu puteru depline. Cine semneaza??

Am un SRL cu 4 administratori. In actul constitutiv se prevede astfel: administratorii au puteri depline, lucreaza impreuna. administratorul care reprezinta legal sc... este X.
Intrebarea mea este, in acest caz, cine semneaza declaratii pt administratie, documente pt registru, contracte?? Toti impreuna? Fiecare? Sau administratorul care este desemnat reprezentant legal??
multumesc
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 14:23, 3 Februarie 2011
In principiu doar cel care este desemnat. De aceea si scrie ca reprezentantul legal este X, nu? El poate imputernici alte persoane, dar trebuie verificat daca pentru asta ii trebuie aprobare de la asociati sau nu potrivit actului constutiv. Daca nu scrie nimic, atunci ii trebuie aprobare AGA.
Aprobare AGA sau procura? Ideea este ca eu m-am lovit de aceasta problema la registru comertului. mi s-a zis ca toti administratorii figureaza cu puteri depline si ca nu au cum sa-mi inregistreze un reprezentant legal, deoarece toti administratorii sunt reprezentanti legali si ca avand puteri depline, poate sa semneze oricare dintre ei.
???#-o
E ...cam aiurea ce sta scris prin actul acela constitutiv.

Dreptul de reprezentare apartine fiecarui administrator (regula), afara de stipulatie contrara in actul constitutiv (exceptia). - art 75 coroborat cu art 197 alin. 3.

Adica, legea prezuma dreptul de reprezentare, in lipsa unei stipulatii exprese contrare.

Pai, ... eu nu prea vad expres stipulat ca unii au puteri limitate (la gestiunea interna; ca le lipseste puterea de reprezentare). Dimpotriva vad ca au toti "puteri depline".
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
romascanu, moderator
Banuiesc ca mosteneste cateva aspecte de la SA, altfel e un mix cam ciudat in actul acela constitutiv. Problema nu sunt puterile, ci faptul ca in actul constitutiv scrie ca doar unul e reprezentant (ceea ce, desigur, inseamna si ca ceilalti nu prea au puteri asa depline). Mai bine modificati actul constitutiv.
daca numai unul este reprezentant legal si are dreptul sa semnezr toate actele societatii, ce atributii au ceilalti??


:O:O









Alte discuții în legătură

Reprezentarea societãþilor comerciale themis themis Articolul 70^1, introdus în Legea nr.31/1990 prin modificarea operată de OUG 52/2008, prevede: [i]Actele de dispoziţei asupra bunurilor unei societăţi ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde masina firmei fara acordul asociatului? m_m m_m Buna ziua, Sunt asociat cu o persoana intr-un SRL, fiecare detinand 50%. Cealalta persoana este si administrator. Acesta a vandut masina firmei fara ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)