avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj notar - acceptul bancii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj notar - acceptul bancii?

Buna ziua,

In partajarea unui apartament ipotecat, e nevoie de acceptul bancii sau nu?

(Mentionez faptul ca e vorba de un partaj la intelegere, in urma caruia il despagubesc pe fostul sot cu o suma de bani, eu ramand cu apartamentul, cu ipoteca, cu ratele... ).

Am vorbit cu 4 notari, iar trei dintre ei, mi-au cerut acceptul bancii ptr a face tranzactia...Al 4 -lea notar, in schimb, a spus ca nu e nevoie de acceptul bancii...

Ce sa cred?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 19:20, 2 Februarie 2011
Am avut o speta asemanat, partile au cerut acordul bancii, ptr ca notarul a cerut acordul bancii, iar banca nu a fost deacord.Ar fi trebuit sa se intervina asupra ctr principal....
Mergeti la notar cu sotul iar acesta sa va cesioneze intregul credit, dv trebuie sa dovediti ca aveti cu ce sa platiti. Apoi, cu actul, mergeti la banca si cereti acordul bancii.Apoi iar la notar.
multumesc de raspunsuri.

Dar nu la banca trebuie rezolvat cu creditul? Notarul nu se ocupa doar de partajul propriu zis?

Totusi, nu exista o procedura clara, generala, legata de aceasta tranzactie?

Sunt tot mai confuza!

daca nu obtineti in prealabil acordul bancii, dvs partajati ap, sotul ia sulta si in fata bancii ramaneti amandoi datori. cum preferati..
si cand sotul care a cedat ap va dori sa ia un alt credit, banca il va trimite la plimbare, ca mai are un credit
Ok, am inteles..

Insa, in cazul in care vreau sa vand apartamentul, nu pot fara acordul fostului sot, nu?
Daca mai e si el pe contractul de credit....

va multumesc!

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Partaj bun ipotecat gagione gagione buna ziua. ca sa partajez un bun ipotecat .trebuie si acordul bancii.am terminat cu divortul.apartamentul este cumparat in timpul casatoriei prin imprumut la ... (vezi toată discuția)