avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... lipsa calitatii/capacitatii procesuale pasive?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

lipsa calitatii/capacitatii procesuale pasive?


buna seara

intr-o sentinta definitiva si irevocabila, in care pe fond si apoi pe recurs a existat o lipsa a calitatii procesuale pasive, a paratei(a raspuns in numele societatii comerciale, o sucursala fara personalitate juridica)fapt neobservat si neinvocat de nimeni,in nici o faza...SE MAI POATE REVIZUI?SAU ALTCEVA...?
multumesc


va multumesc mult pentru distinctia pe care trebuia sa o fac chiar eu!
-cererea a fost formulata impotriva societatii comerciale "mama, iar citarea legala s-a facut tot catre aceasta;
-potrivit legii societatilor comerciale, sucursalele sunt dezmembraminte fara personalitate juridica, deci s-ar putea invoca lipsa capacitatii procesuale pasive
-admitandu-se teza ca sucursala are capacitate procesuala pasiva, am fi in cazul unei lipse a calitatii procesuale, neexistand identitatea
TREBUIE PRECIZAT CA SUCURSALA RASPUNDE IN INTAMPINARE IN NUMELE SOCIETATII MAMA, ARE ORGANE DE CONDUCERE,DAR NU EXISTA NICI UN MANDAT/ DELEGATIE /STATUT, INTRE SUCURSALA SI CENTRALA!!
CARE AR FI SOLUTIA!!???

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale pasive, in sentinta definitiva si irevocabila? nicusorilinca nicusorilinca buna seara intr-o sentinta definitiva si irevocabila, in care pe fond si apoi pe recurs a existat o lipsa a calitatii procesuale pasive, a paratei(a raspuns ... (vezi toată discuția)
Proces omniasig MAXIMMUSS MAXIMMUSS am obtinut la fond castig de cauza , prin care OMNIASIG BUCURESTI, a fost obligata sa-mi plateasca suma de 15.000 lei diferenta prima de asigurare neachitata, ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala, sucursala cryingangel cryingangel Buna ziua, As dori sa ma interesez daca o sucursala poate introduce o actiune in justitie, si legea, art. unde se mentioneaza acest lucru. Va multumesc ... (vezi toată discuția)