avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acord vecin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acord vecin

Avem un SRL si dorim sa construim o hala si sa deschidem o spalatorie auto. Terenul este proprietatea parintilor asociatului unic, existand un contract de comodat intre SRL si proprietari. Problema este ca vecinul direct cu parcela aferente viitoarei hale nu vrea sa-si dea acordul pentru constructie motivand ca zgomotul ar fi prea mare. Mentionez faptul ca vecinul respectiv nu poate fi convins nici intr-un fel.
Oare ce solutie am avea sa reusim sa facem ceva? Ne-am gandit si la confectii metalice, deoarece nu ar fi zgomot si s-ar elimina in totalitate traficul intens de masini. Dar tot intervine impotrivirea vecinului. Sau varianta cu hala pentru depozit en-gros. Masinile nu ar trebui sa treaca nici macar prin fata portii/casei vecinului.
Oare exista vreo portita sa facem ceva fara acordul vecinului?
Multumesc muuuuuult!
Cel mai recent răspuns: Dan Sand , Consultant credite si finantari 10:31, 25 Aprilie 2008
"portita" ar fi sa-l chemati in judecata pe vecin, cu scopul de a-l obliga instanta sa-si dea acordul.
Sinecer fara acordul vecinului nu prea puteti sa faceti ceva!!! Incercati sa va intelegeti omeneste cu el iar daca asa nu merge #-o chematil in instanta.
pai de ce e nevoie de acordul vecinilor?
numai daca era vorba de bloc de locuinte era nevoie de acordul vecinilor.
asta la infiintarea SRL-ului. eu inteleg ca SRL-ul exista deja, nu vad problema...
SRL-ul este infiintat, e vorba de acordul ptr constructie - care probabil e cerut la eliberarea autorizatiei de constructie.
Sustin parerea Ancai...
Si vad si aici ...www.avocatnet.ro/content/art...
Daca vreau sa construiesc ceva pe terenul meu am nevoie de acordul vecinilor? N-am mai auzit!

Alte discuții în legătură

Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Constructie lemn tip cabana pe fundatie suprafta 16 mp - teren intravilan ( extraurban ) vladvlad1986 vladvlad1986 Buna ziua! Pentru o cabana din lemn mica cu fundatie iti trebuie autorizatie ? terenul este la tara (extraurban) Multumesc! (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii MdenisaL MdenisaL Buna ziua!imi puteti spune ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o cladire de locuinte de serviciu pentru strainii ce lucreaza in Romania. Va multumesc ... (vezi toată discuția)