avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozitul pe veniturile din chirii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozitul pe veniturile din chirii

Buna ziua,

Va rog, daca se poate sa imi dati si mie cateva detalii in ceea ce presupune legea privind impozitul pe veniturile obtinute din chirii?
Care este formula de calcul?
Ce articol de lege se aplica?
In ce situatii se fac propriri?
Fiind stundent nu sunt anumite facilitati?

In principal vreau sa aflu tot ce presupune aceasta lege..

Va multumesc pentru sprijin,

Cu prietenie,
Roxana
Cel mai recent răspuns: Crina Popescu , Consultant fiscal 18:24, 29 Aprilie 2008
loxyana a scris:

Buna ziua,

Va rog, daca se poate sa imi dati si mie cateva detalii in ceea ce presupune legea privind impozitul pe veniturile obtinute din chirii?
Care este formula de calcul?
Ce articol de lege se aplica?
In ce situatii se fac propriri?
Fiind stundent nu sunt anumite facilitati?

In principal vreau sa aflu tot ce presupune aceasta lege..

Va multumesc pentru sprijin,

Cu prietenie,
Roxana

Vezi Titlul III Impozit pe venit din Codul Fiscal si normele metodologice de aplicare a acestuia.
calculul impozitului pe venituri din chirii se poate face in doua feluri ; impunere cu cota unica dupa aplicarea unei cote forfetare sau impunere fiscala in sistem real in baza evidentei contabile in partida simpla . nu exista facilitati pt studenti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea avocatilor stagiari / stagiari ContSters90698 ContSters90698 Ma puteti lamuri, va rog , in privinta contabilitatii pe care trebuie sa o tina un contabil stagiar colaborator ? Unde as puta gasi normele contabile care ... (vezi toată discuția)
chiria apartament iulica2009 iulica2009 buna ziua, dau in chirie un apartament si as dori sa stiu cat este impozitul care trebuie sa-l platesc la Finante pe chiria incasata (vezi toată discuția)