buna ziua,as dori si eu un sfat sunt divortata de 3 ani,tatal baiatului nu la vazut de la divort si nici nu respecta programul de vizita pe care la certut pensia alimentara o plateste pe 3 luni nici decum pe fiecare luna cum sc in hotarare.unde tr sa apelez pt nerespectare hotarari judecotoresti.La politie are doua dosare penale pt neplata pensiei dar sunt incheiate de mine.la altreilea dosar penal ne incheiat poate sa faca puscarie.si sa fie decazut din drepturile parintesti pt nerespectarea hotarari judecatoresti care este data de tribunal nici decum de judecatorie? va multumesc anticipat.
Art. 305. - Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească, se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Dacă părţile nu s-au împăcat, dar în cursul judecăţii inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa, în cazul când stabileşte vinovăţia, pronunţă împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 81.
Revocarea suspendării condiţionate nu are loc decât în cazul când, în cursul termenului de încercare, condamnatul săvârşeşte din nou infracţiunea de abandon de familie.
va multumesc. eu acum sunt in strainatate si copilul lam lasat in gija mamei mele,fostul sot a depus o plangere la protectia copilului.precum nu este ingrijit bine,sa facut o ancheta de prot cop,la domiciliu unde stau parinti mei,si au constatat ca copilul este bine ingrijit.cei de la pro cop cu acordul meu iau facut mamai o facut sa fie tutorile copiluli cat eu sunt in strainatate .ea poate depune o plangere la politie in locul meu pt fostul sot precum ca nu plateste acea pensie?
parintii dvs sa ia legatura cu un avocat, el poate incheia cu dvs un contract la distanta si poate redacta si depune plangerea acesta.
2) Faceti dvs o cerere si o trimiteti prin posta Parchetului de pe langa Judecatoria unde domiciliati.
Pensie alimentara
glockal3x
As dori un sfat daca se poate .
Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)