Problema cu care ma confrunt este urmatoarea: fratele (major) si tatal meu au fiecare cate o amenda de platit, amenda care vine pe adresa locuintei care este pe numele meu. Daca ma duc in primarie sa cer vreo adeverinta/act, aceasta nu mi se elibereaza de functionarii publici sub pretextul ca amenzile nu sunt platite. Instiintarea de plata, din primarie, a amenzilor vine tot pe numele meu (netinandu-se cont ca procesele verbale nu contin datele mele - din pacate nu am reusit sa intru in posesia copiilor proceselor verbale). Sunt de acord ca amezile trebuie platite, dar nu sunt de acord sa fiu eu raspunzatoare pentru "neglijentele" unor persoane majore (chiar daca avem acelasi domiciliu). Chiar sunt obligata sa platesc eu acele amenzi? Si daca nu ce as putea face ca functionarii publici sa nu mai abuzeze de statutul lor si in cazul in care am nevoie de vreun act din primarie sa mi se poata elibera fara probleme?
Vorbiti cu cei din familia dvs. si mergeti sa cereti o inlesnire a platii ..........este un beneficiu acordat de lege sau de instanta de judecata debitorului in legatura cu executarea obligatiilor sale fata de creditor. Inlesnirea de plata are ca finalitate stimularea debitorilor de a-si realiza de bunavoie obligatiile ce le revin; ele sunt de natura sa evite, in unele cazuri, chiar si insolvabilitatea datornicilor. In dreptul comun se cunoaste o singura inlesnire de plata, care vizeaza acordarea unui termen de gratie in favoarea debitorului. In cadrul procedurii executionale privitoare la urmarirea creantelor statului impotriva persoanelor fizice sunt cunoscute urmatoarele inlesniri de plata: a) oferirea de catre debitor a platii in rate; b) invoiala scrisa a debitorului, data inainte de declansarea procesului; debitorul isi poate asuma obligatia de a plati datoria in rate chiar si inainte de promovarea actiunii; c) angajamentul de plata semnat de catre o alta persoana decat debitorul; d) pentru creantele ce se urmaresc prin organele financiare Ministerul Finantelor poate acorda (direct sau prin administratiile financiare) amanari de plata, esalonari de plata, reduceri, scutiri de amenzi si de majorari, ori de impozite. ..........stiti cum se spune ........ de fisc si de moarte nu te poti feri .......:))