avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa pe habitat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa pe habitat

Daca o persoana isi are domiciliul legal la o adresa dar ,in fapt, locuieste la o alta adresa,la care dintre cele doua adrese trebuie sa plateasca taxa anuala de habitat?
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 13:58, 9 Mai 2008
Gunoiul se plateste la societatea de salubrizare cu care exista contract, separat, nu la Primarie.
Tot nu vad rostul unei taxe in plus.
Este adevarat ca in Constanta se plateste aceasta taxa , dar separat de impozit. Ea se comunica anual sau trimestrial si se incaseaza la fel. Nu se plateste in plus nimic la firma de salubrizare. Este ceea ce in Bucuresti se colecteaza direct de Rebu. Cred ca in Constanta se obtine un avantaj ca se achita in acelas loc si in acelas timp cu impozitul pe cladiri. Numarul debitorilor de urmarit este mai mic sau chiar este 0. Probabil ca la mijloc sunt si contractele incheiate intre primarie si firma de salubrizare si clauzele trecute in contract. Consider ca este o metoda care rezolva si problema beneficiarului. Nu exista contract intre locuitorul Constantei si firma de salubrizare ci numai o declaratie data de beneficiar a numarului de persoane ce locuiesc la acea adresa si daca se incadreaza la un articol de lege prin care are dreptul la scutiri de la plata taxelor.

Sarbatori cu bine!
Va multumesc tutror pentru implicare,cred ca nu m-am facut chiar inteleasa pentru unii desi am fost destul de explicita.Nu era vorba despre vreo masina sau vila a primarului Constantei sau despre vreo taxa in plus.Era vorba,pur si simplu despre gunoiul pe care-l platim fiecare dintre noi.Se pare ca singura care a inteles exact despre ce este vorba si care mi-a dat un raspuns scurt si la obiect, a fost doamna Alina Muhulet.Va multumesc frumos.
alina_muhulet a scris:

Taxa de habitat este o taxa speciala instituita prin Hotarare de Consiliu Local si reprezinta de fapt taxa pe gunoiul pe care il produce o persoana, doua, trei, dupa caz, la adresa unde se locuieste efectiv.


anton grigore a scris:

Este adevarat ca in Constanta se plateste aceasta taxa , dar separat de impozit. Ea se comunica anual sau trimestrial si se incaseaza la fel. Nu se plateste in plus nimic la firma de salubrizare.
Nu exista contract intre locuitorul Constantei si firma de salubrizare ci numai o declaratie data de beneficiar a numarului de persoane ce locuiesc la acea adresa ...


Daca-i asa, apai n-am ce discuta pricina pentru care gunoiul ... asta... taxa asta pute urat, imi astup nasul si plec...
Daca taxa de habitat egal taxa salubrizare avem o mare problema in Romanica .
Domnii consilieri ar trebui sa stie in genere ca atunci cind impun taxe trebuie sa respecte niste principii fiscale prevazute in Constitutie si Codul fiscal nu dupa ureche si moft si daca nu mai au venituri la buget sa contribuie cu venitul lor

Alte discuții în legătură

Legalitate taxa habitat in constanta vlr_bucur vlr_bucur Buna ziua! As dori sa stiu cat de legala este impunerea acestei taxe pe fiecare persoana care locuieste intr-un imobil.Pe decizia de impunere primita de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de ... tuty tuty Buna ziua, Am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de 27 de ani si nu merge nimeni acolo. Am primit instiintare de la primaria de acolo prin care ma ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat eugen2011 eugen2011 Am o casa de vacanta unde platesc factura de lumina odata la 3 luni( asa am facut contractul cu furnizorul de electricitate dupa ce mi-a verificat actele sa ... (vezi toată discuția)