Fiica mea a terminat facultatea in 2008. A prezentat adeverinta de la facultate si a fost promovata pe functie Referent specialitate IV contractual (institutia este publica, bugetara). In 2011 se fac promovari dar persoana de la personal ii cere diploma de fac. La facultate zice sa mai astepte ca DNA-ul a ridicat dosarele din perioada 2008 pana in prezent pt verificare deoarece au fost persoane care au adus acte false. Dar facultatea a zis ca este valabila adeverinta data anterior si chiar poate sa-mi dea si alta in care sa specifice ca diploma va veni dupa ce DNA-ul va returna dosarele studentilor. Ma intorc la promovare poate sa te promoveze chiar si cu adeverinta in care arata ca a terminat si ai dat examenul de licenta? plus a doua adeverinta in care arata motivul si atesta cele spuse in prima adeverinta eliberata de facultate.
Care este solutia , deoarece aceasta persoana de la personal, lucreaza diferit cand vine vremea de promovari. Pot sa dau institutia in judecata? Doresc o solutie.
Multumesc Tania
In mod normal adeverinta este suficienta . Solicittai in scris eliberarea diplomei de studii pentru a avea si un raspuns scris pe care sa-l prezentati la personal. E o problema de apreciere insa primeaza prezumtia de nevinovatie .Pana la proba contrara actul eliberat de o institutie publica este considerat valabil si are valoare de act autentic pana la inscrierea in fals ori declararea ca fals a acelui inscris. Adeverinta produce aceleasi efecte juridice ca si diploma pana la anularea ei.
multumesc de raspuns. Am o rugaminte imi puteti spune in ce act pot gasi ca este valabil adeverinta pana la eliberarea diplomei, asta ca sa dovedesc concret nu numai cu vorbe.
ehei, pana la urma s-a facut o mica avansare, fata de altii care vin de circa un an si avanseaza cat altii in 7-10 ani. Astept sa iau diploma in toamna. Dar pe chestia asta cea de la personal nu ma mai inghite, si astept sa iasa la pensie, de fapt a iesit dar o mai lalaie, deoarece mai castiga ceva in plus.