avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Debutant in afaceri,firma si cei 10000 de euro ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Debutant in afaceri,firma si cei 10000 de euro nerambursabili

Mentionez ca m-am documentat vizavi de subiectul din titlu,doresc totusi sa stiu ce acte imi sunt necesare la infiintarea unui "SRL-D"-debutant si mai ales despre ce declaratie pe propria raspundere este vorba?si mentionez citatul din normele de aplicare pentru simularea creeari de microintreprinderi"declaraţia pe propria răspundere conform Art.2 alin. 1, lit. a) din OUG...../2010;"-unde gasesc aceasta declaratie?unde o completez?.as vrea sa stiu daca sunteti mai bine informati vizavi de etapele care trebuiesc urmate?multumesc.
Cel mai recent răspuns: molul , utilizator 20:55, 17 Martie 2011
Sunt de acord ca fiecare trebuie sa beneficieze de oportunitatile puse la dispozitie, dar o sa observ totusi ca legea este discriminatorie fata de tinerii care au deja o afacere cf. art.2 lit a in Ordonanta.

Tinand cont ca libera initiativa si concurenta sunt garantate de Constitutie (art. 135 alin 1) ca si concurenta loiala (art. 135 alin.2) , impreuna cu principiul egalitatii in fata legii si non-discriminarii, rezulta ca distinctia sociala produsa de program intre tinerii care au deja o afacere si cei care nu au nu poate fi justificata, nefiind vorba de un transfer in scopuri sociale (beneficiarii nu trebuie sa arate ca sunt studenti, sau au venit redus samd).

Este clar ca libera initiativa si concurenta loiala sunt lezate prin sprijinirea de catre stat a unor intreprinzatori din simplul motiv ca ei nu au mai avut afaceri, statul penalizand astfel detinerea de actiuni / parti sociale. Ma astept ca programul sa fie contestat sub acest aspect de intreprinzatorii care si-au facut firma cu cateva sute de lei si nu pot beneficia de miile de euro. Sa vedem cu ce rezultate.

Cazul nu este similar cu Prima Casa, acela fiind un program social iar detinerea unei locuinte nu lezeaza principiul concurentei loiale garantat de Constitutie.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
eumarian, utilizator
Este deja ceva timp de la publicarea normelor metodologice , any news?!
Sunt curios daca a reusit cineva sa primeasca finantarea si ce greutati a intampinat in cazul acestor srl-d.

P.S.toti banii cred ca se vor duce usor spre covrigarii deja infintate, etc.Nu prea mai cred in pomeni.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
constantin p, utilizator
Ce covrigarii, ce shaormarii...asa ceva nu are nicio proiectie in realitate. O covrigarie nu e o afacere. 20000 de euro sunt bani putini pentru a face un bussines solid.
Sectoarele IT, constructii/ amenajari interioare, francize, legume si produse de carne/ mezeluri naturale ar putea fi idei de succes daca se aplica un management bun si un nivel de costuri productie scazut/ profit reinvestit 90% precum si un nr cat mai mic de salariati/ costuri salariale. Deci curea stransa, marketing si target larg, investitii din profit si costuri cat mai scazute.
Acum sper sa nu fie offtopic, dar pur si simplu nu cred in aceste idei de afaceri. :((

Am primit astazi raspunsurile oficial de la aippmm si ceea ce banuiam s-a adeverit deci ----10000 euro finantare AFN fara tva aport propriu ptr a atrage cei 10000 e este +tva 4800 deci bani proprii 14800 euro cei care doresc credit sa stie acest lucru ---daca nu deschizi activitatea imediat in cele 10 zile de la acordarea AFN angajatii ce vor face ? ptr ca tu trebuie sa-i angajezi daca infiintezi SRL-D si nu obtii finantare nu ai nici un avantaj referitor la plata contributiilor sociale iar daca vrei sa radiezi SRL-D vei platii la radiere facilitatea de la inregistrarea firmei Si mai tine-ti cont de un lucru trebuie sa va avizati punctul de lucru daca acesta nu coincide cu sediul social VA UREZ SUCCES

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl sau imm cu cei 10000 de euro de la stat balika peter balika peter m-ar interesa modalitatea prin care statul finanteaza tinerii pana in 35 de ani pentru a deschide o afacere pe cont propriu si ce demersuri trebuie facute pt. ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare firma tanar pana in 35 ani cornelteusdea cornelteusdea Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca mai este de actualitate oferta pentru tinerii care au pana in 35 ani si vor sa deschida o afacere,mai ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru tineri shana_bts shana_bts stiam ca incepand de luna aceasta tinerii pana in 35 de ani puteau sa acceseze fonduri nerambursabile pana la 10 000 euro. are cineva noutati? si imi poate ... (vezi toată discuția)