Am fost angajat contractual la primarie la politia comunitara, sindicatul a obtinut in instanta acordarea sporului de dispozitiv de 25% pentru toti membrii de sindicat contractuali. In luna octombrie a anului trecut, ca urmare a reorganizarii institutiei, am fost disponibilizat. In ce conditii pot primi banii cuveniti de la fostul angajator si in ce termen? M-am adresat cu cerere institutiei respective dar nu am primit raspuns si nici banii.
Daca plata drepturilor salariale cuprinzand sporul de dispozitiv s-a facut, in institutie, inainte de disponibilizarea dvs, trebuia sa primiti banii cuveniti odata cu lichidarea. In cazul in care fostul angajator nu a facut acest lucru, il puteti actiona in instanta. Daca, insa, plata sporului de dispozitiv catre angajatii institutiei s-a facut dupa disponibilizarea dvs, nu cred ca mai puteti beneficia de bani, in afara cazului in care, prin hotararea judecatoresca, s-a decis acordarea retroactiva a acestui spor (veti primi banii de la data cand s-a decis acordarea, pana la data disponibilizarii dvs)