avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... retinere CASS pensie persoana cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

retinere CASS pensie persoana cu handicap

Buna seara.
Sunt pensionar pentru limita de varsta cu o pensie de 952ron. Deasemenea sunt incadrat si ca persoana cu handicap accentuat de gr 2.
Nelamurirea mea aste urmatoarea: este corect si legal sa mi se retina contributia pt CASS avand in vedere scutirile de care beneficiaza persoanele cu handicap accentuat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cata_strophik2010 , utilizator 19:02, 7 Februarie 2011
Nu exista dispoyitii legale pentru scutirea de plata contributiei sociale obligatorii la sanatate.
Vi se retine CSOS pentru sumele din pensie ce depasesc 740 lei
Chiar si asa, mi se retin 52 de lei, deci procentul de 5.5% se aplica la toata pensia nu doar la valoarea ce depaseste 740 lei. Ce pot face astfel incat sa mi se aplice procentl la suma ce depaseste 740 lei?
Si mie mi se retine impozitul CASS pe toata valoarea pensiei de urmas si nu la ce depaseste 740 lei.Daca ati fi avut 750 lei pensie ati fi primit 740 in mana.Asa este corect.Banii care se colecteaza merg la plata medicamentelor compensate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea cass din pensii de la 1 ianuarie 2011 roby lukas roby lukas Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca se poate (daca stiti exact), cum se aplica procentul de 5,5% de CAS pensionarilor? La ce se aplica acest procent: la ... (vezi toată discuția)
Calcul eronat al cass 5,5%? PMIMI PMIMI VENITUL BRUT =746 LEI. DACA SE IA IN CALCUL SUMA CE DEPASESTE 740 LEI DE CE ATUNCI PENTRU CEI 6 LEI NU SE FACE CALCULUL DE 5,5% PENTRU CASS SI MI S-AU LUAT DIN ... (vezi toată discuția)
Retinere cas 5.5% pentru pensii mai mari de 750 ron categ categ va rog sa-mi comunicati care este actul normativ in baza caruia s-a facut retinerea de 5.5% din pensia lunii ianuarie la toata suma de 1000 ron si nu doar la ... (vezi toată discuția)