avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Somatie privind acordarea pensiei de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Somatie privind acordarea pensiei de urmas

Buna seara,

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu mai multe informatii privind acordarea pensiei de urmas.
Am 24 de ani si beneficiez de pensie de urmas de pe urma tatalui meu, decedat cand eu aveam 13 ani. De app un an urmez cursurile unui masterat la o facultate acreditata si lucrez cu contract individual de munca incheiat pe perioada determinata - iar in tot acest timp am beneficiat in continuare de pensie.
Am primit astazi o somatie ca trebuie sa returnez toata pensia pe care am incasat-o de cand lucrez intrucat nu aveam dreptul sa beneficiez de ea...
Am inteles ca acest lucru nu trebuia sa se intample intrucat nu ma incadrez in varianta cu veniturile mai mici de o patrime din salariul mediu pe economie, insa nu imi este foarte clar cum trebuie procedat in continuare.
1. Pot sa nu platesc si atunci ma executa silit. (nu)
2. Pot sa platesc esalonat ? (daca da, in cate transe sau in ce conditii?)
3. Daca trebuie sa platesc intreaga suma intregral intr-un anumit termen dar eu platesc partial.. ce se intampla ?

Multumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas lidia21 lidia21 Buna!!! Am si eu o intrebare...daca ma casatoresc mai am dreptul la pensie de urmas? Tatal meu a decedat anul trecut,eu inca urmez cursurile unei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. tocmai am terminat masterul și doresc să mă înscriu ... Lhu95 Lhu95 Bună ziua. Tocmai am terminat masterul și doresc să mă înscriu la a doua facultate pentru a schimba domeniul in care lucrez. Beneficiez de o pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns! Am 27 ani, lucrez pe salariul minim si primesc pensie de urmas de pe urma mamei mele, care a murit cand eu aveam 11 ... (vezi toată discuția)