avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

executor judecatoresc

daca executorul a dat curs executarii silite pe un titlu executor investit cu formula executorie, dar cu vicii grave de forma , impotriva caruia sa ma indrept in instanta: impotriva executorului sau impotriva emitentului (e vorba de un contract de imprumut cu garantii )?
va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:36, 6 Mai 2008
In instanta trebuie sa va indreptati impotriva persoanei cu interes contrar, deci impotriva creditorului garantat. Puteti sa mentionati si ca va judecati in contradictoriu cu executorul, dar in contestatiile la executare practica este in sensul ca executorul fiind organ de executare nu are calitate procesuala pasiva.
Ce intelegeti dvs. prin emitent? Sper ca nu notarul public/avocatul care a redactat actul-din nou trebuie sa indicati creditorul ca parat. Eventual acesta il poate chema in garantie pe redactorul actului, daca sunt vicii de forma cauzate de culpa sa.
Puteti sa urmati concomitent calea unei contestatii la executare, cu cerere de suspendare a executarii silite pana la solutionarea unei a doua cereri in instanta, avand ca obiect anulare/constatare nulitate contract de imprumut/contract de garantii.
emitentul este creditorul, cel care a incheiat contractul de imprumut cu debitorul, debitor care nu si-a onorat ratele la scadenta, astfel fiind executati silit girantii,
Executorul judecatoresc nu are competenta de a "cenzura" titlurile executorii. Daca legea le recunoaste calitatea de titlu executoriu, trebuie sa le puna in executare. Pentru aceasta avem oferita posibilitatea contestatiei la titlu. Nici in una din situatii executorul judecatoresc nu are calitate procesuala.

Despre situatia dumneavoastra, puteti contesta pe cale judecatoreasca titlul executoriu si de asemeni puteti solicita suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei.

Imi permit totusi o intrebare. Contractul nu avea aceleasi "vicii grave de forma" si atunci cand l-ati semnat?
Dacă este vorba de vicii de formă, singura cale este o contestaţie la titlu, îndreptată împotriva creditorului, (deşi cum bine spunea antevorbitorul meu, aţi semnat contractul aşa că trebuia să ştiţi ce semnaţi...;). )
Executorul judecătoresc nu are calitate procesuală pasivă în contestaţiile la executare.
Lui nu-i puteţi imputa decât un abuz în serviciu, ceea ce trebuie dovedit şi ceea ce nu văd că ar fi cazul în speţă...
Oricum, executorul judecătoresc nu poate cenzura titlul executoriu, nu verifică dacă acesta prezintă condiţiile de fond şi de formă impuse de lege, nu este de competenţa sa ci a instanţei.
va multumesc din suflet tuturor pentru sfaturi, legat de semnarea contractului pot sa va spun ca aveti dreptate , atunci cand girantul a semnat punandu-si garantie veniturile si bunurile a vrut doar sa ajute pe cineva sa ia un imprumut, de aici incolo,... toate i-au fost parca impotriva ...asta e..."tot patitu' e de-acuma priceput"

Alte discuții în legătură

Sunt executat silit fara sa semnez vreun contract - persoana pe care am vrut sa o girez mi-a spus ca a fost refuzat creditul iar dupa 1 an mi-a venit direct poprire eu_inginer eu_inginer Buna dimineata, In 2010 am vrut sa girez pe cineva pt un imprumut la CAR. Am dat acelei persoane adeverinta completata la locul de munca si pe verso ... (vezi toată discuția)
Executare apartament alissa_francesca alissa_francesca Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am semnat un contract de imprumut bani in 2008 in care am garantat cu un apartament. Impreuna cu acest contract am semnat si ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)