avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare apartament

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat. Am semnat un contract de imprumut bani in 2008 in care am garantat cu un apartament. Impreuna cu acest contract am semnat si un contract de ipoteca cu grevarea bunului imobil in CF. In momentul de fata ma aflu in imposibilitate de plata iar termenul de restituire a imprumutului a expirat. Azi am primit o citatie de la un executor judecatoresc sa ma prezint cu suma in 15 zile . Intrebarea mea este daca este posibil sa sa execute silit acest apartament fara o hotare judecatoreasca definitiva. Care este procedura legala si cum as putea sa obtin o amanare avand in vedere ca s-ar putea ca in cateva luni sa fac rost de acesti bani pentru a ii restitui.
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 12:06, 7 Noiembrie 2009
Daca ati primit somatie de la executorul judecatoresc, deja este tarziu...si da, va poate executa silit apartamentul, prin scoaterea imobilului la vanzare prin licitatie publica.
Puteti incerca formularea unei contestatii la executarea silita si puteti solicita suspendarea executarii silite, insa sfatul este pur teoretic, deoarece nu stiu ce motive ati putea invoca.
buna ziua!
contractul de imprumut in forma autentica este titlu executoriu, deci se poate trece la executarea lui, fara interventia instantei de judecata.
Executarea silita presupune , in mod obligatoriu, interventia instantei de judecata (chiar daca un contract de imprumut reprezinta titlu executoriu).
Nu, daca e vorba de un act notarial de imprumut se poate executa fara necesitatea existentei unei hotarari judecatoresti.

Doar investirea titului executoriu notarial este suficienta pentru executarea silita.
Puteti face contestatie la executare daca aveti ce contesta.

avocat Claudiu Lascoschi
Intradevar contractul de credit reprezinta titlu executoriu si nu trebuie investit cu formula executorie, executorul judecatoresc cere doar incuviintarea executarii in baza titlului, dupa care trece la executare silita.Incuviintarea executarii dureaza circa 6 -7 zile , dupa care executorul va someaza.Daca nu va conformati, trece la publicarea vanzarii prin licitatie (dupa o reevaluare a bunului)si asa mai departe.

Alte discuții în legătură

Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut / contract de garantie ELLABV ELLABV in 1999 s-a facut un contract de imprumut in bani, termen de rambursare 1 an, in cazul nerambursarii creditului imprumutatorul poate cere exutarea silita. ... (vezi toată discuția)
Urmarire imobiliara + poprire salar Atomus Atomus In primavara acestui an am fost executat silit (proprire pe salar) pentru un credit facut in anul 2006 in valoare de 16000.Din luna iunie sunt in proces cu ei ... (vezi toată discuția)