In primavara acestui an am fost executat silit (proprire pe salar) pentru un credit facut in anul 2006 in valoare de 16000.Din luna iunie sunt in proces cu ei deoarece creditul este prescris pentru contestatie la executare.
Astazi am primit o instiintare in care mi se spune ca daca in termen de 15 zile nu platesc suma datorata , imobilul imi va fi scos la vanzare publica.
Intrebarea mea este urmatoarea:Au voie sa faca acest demers daca sunt deja in proces cu ei?Au voie sa faca acest demers daca am deja proprire pe salar?
Au voie, este vorba despre o alta executare silita anume, executarea silita imobiliara,spre deosebire de actuala executare silita, care este poprirea si este o forma de executare silita asupra sumelor de bani,titluri de valoare sau asupra altor bunuri mobile incorporale urmaribile.Formulati contestatie la executarea silita imobiliara in termen de 15 zile de la primire copie titlu executoriu si somatie.
Dacă Instanța nu dispune suspendarea executării silite, la cererea dvs, da, pot executa imobilul chiar dacă ați depus contestație la executarea silită.
Buna Ziua!In vara acestui an am fost executat silit (proprire pe salariu) pentru un credit in valoare de 15000 Ron facut in anul 2006 si care a fost partial platit pana in 2009 cand am intrat in imposibilitate de plata.
Am facut o contestatie in luna Iunie deoarece creditul este prescris.Ma judec de atunci dar fiecare termen se amana de pe o luna pe alta.
Ieri am primit o Somatie in care ma obliga sa platesc suma integrala (15000 RON) in termen de 15 zile ca de nu apartamentul imi va fi scos la licitatie publica.
Problema este ca pe portal.ro nu am gasit vreun dosar recent in care sa ma regasesc.
Intrebarea mea este urmatoarea:As putea muta apartamentul de pe numele meu pe numele unuia dintre copii in acest putin timp cat mi-a mai ramas?
O alta nelamurire pe care o mai am este urmatoarea:Daca eu inca sunt in proces cu ei pentru contestare la executare , ei de ce imi pot executa apartamentul?Daca astia imi vand apartamentul si eu il castig dupa o luna si ceva, ei ce vor face??Imi cumpara alt apartament? :D
Daca sunteti speriat de posibila executare a imobilului, de ce nu formulati si cerere de suspendare a executarii? Intradevar pentru aceasta actiune se plateste o cautiune raportata la valoarea obiectului contestatiei.
Somatia de 15 zile ce v-a fost comunicata a fost cu siguranta notata in Cartea Funciara a imobilului ceea ce face imposibila instrainarea acestuia.
Chiar daca faceti demersul de instrainare inainte sa aiba loc inscrierea in Cartea Funciara, garantat executorul si creditorul se vor sesiza cand li se va comunica de catre Oficiul de cadastru ca a avut loc instrainarea imobilului, acestia putand efectua demersuri in acest sens.