avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare apartament

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat. Am semnat un contract de imprumut bani in 2008 in care am garantat cu un apartament. Impreuna cu acest contract am semnat si un contract de ipoteca cu grevarea bunului imobil in CF. In momentul de fata ma aflu in imposibilitate de plata iar termenul de restituire a imprumutului a expirat. Azi am primit o citatie de la un executor judecatoresc sa ma prezint cu suma in 15 zile . Intrebarea mea este daca este posibil sa sa execute silit acest apartament fara o hotare judecatoreasca definitiva. Care este procedura legala si cum as putea sa obtin o amanare avand in vedere ca s-ar putea ca in cateva luni sa fac rost de acesti bani pentru a ii restitui.
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 12:06, 7 Noiembrie 2009
Contestatia la executare nu suspenda executarea, iar daca cereti suspendarea executarii trebuie sa platiti cautiune si in cazul dv. nu vad cum?sau mai precis de unde, ca doar nu ati avut bani sa restituiti imprumutul.
Solutia ar fi sa vindeti dv. apartamentul si sa platiti imprumutul.Aceasta prin intelegere cu cumparatorul.
Suspendarea se poate efectua cu dare de cautiune.
Guvernul a modificat Codul de procedura civila, prin ordonanta de urgenta nr. 42/2009, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 458/2009 prin care s-a stabilit ca inceperea executarii silite fara acordul instantei este neconstitutionala.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
va multumesc pentru rapunsuri. Parctic nu am nici o solutie decat sa astept executarea. Cat poate sa dureze procedura de scoatere la licitatie? Creditorul vrea ca sa vina si el ca ofertant. Este posibil acest lucru? Nu era mai simplu sa mearga direct prin instanta si pe baza hotararii judecatoresti sa devina el proprietar. Mentionez ca el doreste sa pastreze pentru moment apartamenul.
Si inca o intrebare. Se plateste taxa la executorulu judecatoresc pentru fiecare licitatie sau e o taxa unica pentru toate licitatiile in cazul in care apartamentul nu se vinde in prima faza?
va multumesc
La executor sa plateste un singur onorariu,doar ca se platesc si cheltuieli cu executarea care pot fi ( ch. cu deplasarea executorului , ch. cu publicarea vanzarii prin licitatie si aceasta de cate ori se anunta licitatia, etc.)
Sfatul meu este sa luati legatura cu executorul judecatoresc si cu creditorul sa solicitati un termen de gratie. Daca nu il obtineti, mai avantajat sunteti daca vindeti dvs. imobilul si achitati creditorului creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut / contract de garantie ELLABV ELLABV in 1999 s-a facut un contract de imprumut in bani, termen de rambursare 1 an, in cazul nerambursarii creditului imprumutatorul poate cere exutarea silita. ... (vezi toată discuția)
Urmarire imobiliara + poprire salar Atomus Atomus In primavara acestui an am fost executat silit (proprire pe salar) pentru un credit facut in anul 2006 in valoare de 16000.Din luna iunie sunt in proces cu ei ... (vezi toată discuția)