avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare

Buna seara.
O nedumerire am si as dori, daca se poate, sa ma ajutati.
Speta este urmatoarea : o persoana a avut accindent de masina in anul 2008, din vina sa, urcand sub influenta bauturilor alcoolice la volan si a decedat. Acum firma asiguratoare cere despagubirii fiicei sale,ea fiind singura mostenitoare a acestuia, persoana respectiva fiind divortata. Fata acum trebuie sa plateasca firmei asiguratoare 540 de milioane. Actiunea se prescrie? Fata este obligata sa plateasca aceste despagubiri?
Va multumesc si o seara placuta va doresc.
Cel mai recent răspuns: miliardar , utilizator 08:20, 7 Februarie 2011
Informatia este incompleta/confuza.
Daca o persoana a avut un accident din vina sa urcand la volan sub influenta bauturii si a decedat, de ce sa ceara asiguratorul(cui?) de la fiica decedatului despagubiri?
Daca nu au fost implicate alte persoane sau vehicule in accident...asiguratorul nu are dc sa solicite aceasta suma.
Descrierea este totusi sumara
Daca oferiti mai multe date despre accident: cum s-a produs , ce daune s-au produs, cine a fost accidentat, cine este mostenitorul legal al decedatului si ce bunuri a dobandit dupa decesul tatalui, putem sa va dam un raspuns mai aproape de realitate.
Din mesajul dvs. incomplet presupun ca ar fi vorba de actiunea de regres a asiguratorului R.C.A. impotriva propriului asigurat, actiune intemeiata pe art. 58 lit.b din L.136/1995. Fiica fiind unica mostenitoare legala a tatalui sau inseamna ca a preluat intreg patrimoniul acestuia cu activ si pasiv, deci e normal ca firma asiguratoare sa se indrepte impotriva ei cu aceasta actiune. Insa actiunea se prescrie in termenul general de prescriptie de 3 ani.
Fiica decedatului poate fi obligata sa plateasca suma numai daca accepta mostenirea pur si simplu, cu activ si pasiv. Daca nu accepta, sau accepta sub beneficiu de inventar atunci nu poate fi obligata sa plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de regres Dumitru652 Dumitru652 Am avut un accident rutier pe data de 19.07.09 Eu am fost vinovat in cazul dat. Revizia tehnica era valabila pina in luna iulie. Eu am testat masina pe data ... (vezi toată discuția)
Conditie rca iustinian13 iustinian13 imi poate spune cineva, daca o persoana conduce un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si produce un accident de circulatie, asiguratorul rca va ... (vezi toată discuția)
Raspunderea asiguratorului Gutzaaa Gutzaaa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Raspunde polita RCA daca s-a produs un accident ca urmare a unei infractiuni si ulterior s-a pronuntat scoatere de sub ... (vezi toată discuția)