avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... penalizarea la pensia anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

penalizarea la pensia anticipata partiala

Buna seara,
Sunt nascuta in sept. 1955.Indeplinesc conditiile de iesire la pensie anticipata partiala.Am un stagiu de cotizare de 33 ani si 5 luni in conditii normale ,fara stagiu asimilat. As dori sa aflu cu cat voi fi penalizata in cazul iesirii acum la PAP,dat fiind faptul ca am depasit stagiul de cotizare cu trei ani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:59, 5 Februarie 2011
Penalizarea pentru 55 luni de anticipare este de 41,25% pe toata durata lor.Numai are nici o importanta depasirea stagiului complet,decat daca il faceati cu 8 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie diverse diverse Buna. O persoana care are 30 de ani si 9 luni in campul muncii (fara grupe sau altele), femeie, nascuta in anul 1955, la ce varsta poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie ginutza 1955 ginutza 1955 Sunt nascuta(F) in 1955 luna Dec.ziua28 cand pot iesi la pensie (anticipat sau partial anticipat) si cu ce penalizare?Mentionez ca am o vechime de 38 ani si 8 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata fara penalizare lacramioaragologan lacramioaragologan buna ziua, o persoana de sex feminin nascuta in august 1955 cu 30 ani vechime poate iesi la pensie acum fara penalizare? multumesc anticipat (vezi toată discuția)