Insa, daca postul de conducere impune si un curs postunivesitar (ex. secretar UAT), atunci este obligatoriu si beneficiati de o perioadă tranzitorie de 5 ani în care să obţină nivelul de studii prevăzut de lege pentru exercitarea funcţiei de conducere.
Cred ca intrebarea se referea la un FP care doreste sa participe la un concurs pt ocuparea unei functii de conducere.
Pentru inscriere la concurs conditia de studii postuniv este obligatorie sau isi ia angajamentul ca in 5 ani de la numire sa fie absolvent la un astfel de curs.
Sincer si noi am discutat intern cand am observat anunturi publicate pe site-ul ANFP-ului de genul:
1. pentru functii de director studiile postuniv. nu erau obligatorii la inscriere in schimb pentru sef serviciu sau sef birou la o primarie de oras era musai sa ai studii postuniv la inscriere.
2. Ce parere aveti? Sunt obligatorii sau nu la inscrierea la concursul pentru ocuparea unei functii de conducere?
Mie personal mi se pare aberant sa nu soliciti studii in momentul in care scoti postul la concurs.Cred ca perioada de 5 ani este valabila pentru cei care sunt pe post dar nu au studiile terminate.Atunci ce cariera de functionar mai e si asta?
Si totusi eu am nelamuriri. Citez din ANFP:
,,,Agentia Natională a Functionarilor Publici organizează concurs pentru ocuparea functiilor publice de conducere vacante de director executiv din cadrul următoarelor Agentii pentru ProtecÑia Mediului:
………
Conditiile de participare sunt:
- studii universitare de licentă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licentă sau echivalentă;
- vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării functiei publice: minimum 3 ani;
- cunoasterea ( citit, scris si vorbit) unei limbi străine de circulatie internatională- nivel mediu;
- cunostiÑe de operare PC – nivel mediu"
Si atat. Trebuie masterat sau nu pentru cei care se inscriu?
Administratie publica
c
Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o ... (vezi toată discuția)