avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... construirea unui imobil impreuna cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

construirea unui imobil impreuna cu un minor

DATE PROBLEMA:
-familie: sot, sotie, copil minor
-copilul : minor(17 ani) - rezultat din prima casatorie a sotiei.
-tatal copilului decedat- copilul primeste pensie de urmas
-sotia + sotul actual - teren in proprietate comuna
OBIECTIV : constriurea unui imobil impreuna cu minorul
-RESURSE initiale: banii obtinuti din vanzarea unui apartament detinut in proprietate de 50% de catre mama si 50% de catre copil.
INTREBARE 1 : in ce conditii poate fi vandut apartamentul astfel incat, in mod explicit copilul sa poata deveni coproprietar al noului imobil, intr-o proportie corespunzatoare valorii in bani obtinute din vanzare, si nu intr-o proportie corespunzatoare cotei initial detinute din apartamentul de vanzare?
DATE SUPLIMENTARE ale situatiei:
-apartamentul destinat vanzarii = singurul domiciliu pt. copil
- actul de vanzare comparare al terenului - pe numele sotie + sot actual
-dispozitie emisa de catre AUTORITATEA TUTELARA prin care s-a stabilit o persoana cu rol limitat de asistare a minorului, la semnatura, in demersurile de obtinere a certificatului de urbanism, autorizatie de constructie, etc.
-autoritatile locale nu pot elibera certif. de urbanism, respectiv autorizatie de constructie, cu includerea copilului pe documente alaturi de proprietarii terenului
-vanzarea partii copilului(cota din apartamentul mentionat) este conditionata (de catre AUT. TUTELARA de sector) de includerea copilului in aut de constructie.





Alte discuții în legătură

Anularea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire socrate111 socrate111 buna ziua.Ce proceduri potrivit legii pot initia in vederea anularii certificatului de urbanism emis precum si autorizatiei de construire de catre ... (vezi toată discuția)
Vreau sa renovez casa finu31 finu31 Buna,as vrea sa imi renovez casa si sa ridic o mansarda.De ce documente as avea nevoie?Imi trebuie un plan sau pot sa fac eu totul?multumesc! (vezi toată discuția)
Donatie avand ca beneficiar un minor georgia0074 georgia0074 Buna dimineata! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: fiul meu, in varsta de 1,6 ani a primit printr-un act notarial de donatie(avand ca reprezentanti legali ... (vezi toată discuția)