avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in timpul somajului

buna ziua.va rog sa-mi spuneti daca eu am terminat facultatea (nu la zi),am intrat in somaj, am ramas insarcinata si am nevoie de un concediu medical..trebuie sa duc vreo adevarinta sau ceva de la somaj la medicul de familie prin care sa atest ca nu am beneficiat de nici un concediu medical ? pt ca medicul meu de familie nu stie...mentionez ca nu am lucrat nicaieri si nici nu am mai avut concediu medical.multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: arg ramona , utilizator 16:09, 6 Februarie 2011
1. Agentia de Somaj va elibereaza adeverinta pentru medic.
2. Tineti cont si de prevederile Legii 76/2002:
Art. 41.
(1) Persoanele care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj au urmãtoarele obligaţii:
...
e) sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zile declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore se realizeaza in zile declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instiinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare.
deci trebuie sa iau de la somaj o adeverinta prin care sa atest ca nu am mai beneficiat de concediu medical.e neaparata adeverinta?fara aceasta nu-mi poate da concediu?ce harababura...va multumesc
am inteles ca , concediul medical trebuie anuntat in scris in 24 de ore..dar nu stiu nimic de aceasta adeverinta..pt ca distanta intre medicul de familie si agentaia de somaj e de 60 km si nu stiu daca reusesc in 24 de ore sa la fac pe toate..multumesc oricum.apreciez faptul ca dumnevoastra stiti ce ar trebui sa stie de fapt un medic da familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in somaj kikitam kikitam am 254 de zile concediu medical in ultimile 12 luni de munca din care 210 pentru un singur diagnostic ...sunt disponibilizata si voi intra in somaj ...pot ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj alyofficiall10 alyofficiall10 Mama mea este in ajutor de somaj are dreptu la medical pe ce perioada si cu cat este platit? (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate fanyk fanyk Voi intra in somaj la 1 noiembrie deoarece se desfiinteaza intreprinderea.Tot cam atunci trebuie sa intru in concediu de maternitate.cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)