avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... estimarea valoarii imobilului la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

estimarea valoarii imobilului la partaj

cum estimezi valoarea imobilului supus partajarii in cazul in care partile divorteaza?
valoarea pe care o are imobilul in momentul intocmirii capatului de cerere sau valoarea pe carea avut-o imobilul la momentul in care partile au cumparat casa in rosu acu 10 ani ?
Cel mai recent răspuns: sergiu balint , utilizator 23:14, 6 Februarie 2011
Se ia in calcul valoarea actuala a imobilului ... poate fi valoarea de impozitare din certificatul de atestare fiscala ...iar in cazul in care valoarea de expertiza va fi mai mare vi se va pune in vedere completarea taxei de timbru.
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
de obicei cine cere expertiza partea adversa sau instanta? daca partea adversa o cere el plateste nu-i asa? iar daca o cere instanta cine o plateste?

la 150.000 eu s-a estimat initial imobilul cu o taxa de timbru considerabila. se doreste micsorarea valorii intr-un mod oarecare plauzibil pentru o taxa de timbru mai mica, cam care ar fi motivarea in opinia dvs ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
sergiu balint, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza in cadrul partajului + taxa timbru mica la imobil = divort sergiu balint sergiu balint de obicei cine cere expertiza in cazul partajarii unui imobil in cadrul divortului: partea adversa sau instanta? daca partea adversa o cere el plateste nu-i ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru mult mai mica. motivare plauzibila sergiu balint sergiu balint la 150.000 eu s-a estimat initial imobilul in cadrul partajului si divort avand o taxa de timbru considerabila. se doreste micsorarea valorii imobilului ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru la valoare mars_on_line mars_on_line care este temeiul legal pt. a evalua o proprietate ? trebuie sa platesc taxa de timbru la valoare , cum procedez ? pe ce baza stabileste judecatorul taxa la ... (vezi toată discuția)