avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retrogradare functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retrogradare functie

stie careva cum pot retrograda din functie un director general si sa-i micsorez si salariul? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 18:23, 10 Iulie 2009
mai tin sa precizez ca nu a facut nimic rau. doar ca trebuie trecut pe alt post si numit altcineva dir. gen.
orice modificare a CIM se face prin act aditional, insa trebuie sa gasiti un temei plauzibil sa nu va treziti cu probleme dupa
ART. 41
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
1. Prin acordul partilor se poate orice....=D>
2. Daca salariatul in cauza si-a indeplinit obligatiile de serviciu si nu aveti ce sa-i reprosati, modificandu-i unilateral prin decizie functia si salariul riscati un proces de toata frumusetea. Plateste cheltuielile acel "altcineva" care trebuie numit dir. gen.?:P
ok, eu fac actul aditional. dar daca omul nu vrea sa-l semneze eu ce pot face dupa? o alta modalitate nu exista? stiu eu: oare directorii generali nu pot fi schimbati printr-o decizie A.G.A. (desi el are CIM cu functia de director general)?
Vioreld a scris:

ok, eu fac actul aditional. dar daca omul nu vrea sa-l semneze eu ce pot face dupa? o alta modalitate nu exista? stiu eu: oare directorii generali nu pot fi schimbati printr-o decizie A.G.A. (desi el are CIM cu functia de director general)?


O alta modalitate ar fi sanctiunea disciplinara prevăzuta în mod expres în art.264 din Codul muncii , si anume : retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o perioadă ce nu poate depăşi 60 de zile.
Prin urmare, angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, cu titlu de sancţiune disciplinară. Retrogradarea are ca efect diminuarea drepturilor salariale, ceea ce, de altfel, dă eficienţa acestei sancţiuni.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie daisys daisys Buna ziua. Voi expune o situatie si as dori un sfat daca este posibil. O cunostinta ,sef de agentie , urmeaza sa fie retrogradat intr-o functie inferioara pe ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie melolontha melolontha in urma cu 7 zile am fost retrogradat din functie cu micsorare de salar pe motiv ca am plecat in concediu si nu mi-a pasat de problemele firmei .Carerea de ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)