avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retrogradare din functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retrogradare din functie

in urma cu 7 zile am fost retrogradat din functie cu micsorare de salar pe motiv ca am plecat in concediu si nu mi-a pasat de problemele firmei .Carerea de concediu a fost semnata de dir tehnic si a ramas la el in birou fara a sti daca ia dat un nr. de inregistrare . Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:30, 14 Septembrie 2009
ptr aceasta retrogradare trebuia sa fiti invitat la o comisie disciplinara in cadrul careia sa va puteti apara, sa aduceti probe in sprijinul nevinovatiei dvs.
daca nu s-a intamplat asa atunci angajatorul este in culpa. in MARE culpa. presupun ca aveti o decizie de retrogradare. sau nu?
daca aveti acea decizie trebuie sa o atacati in justitie in termen de max 30 zile de la comunicarea ei.
contestatia se face la tribunalul din judetul in care locuiti, iar la Buc se face la tribunalul bucuresti sectia a 8-a - litigii de munca.
sarcina aduceti de probe este in grija angajatorului. deci8, el trebuie sa vina si sa probeze ca sanctionarea s-a facut conform procedurii
dar eu va zic ca nu s-a facut.! cel putin cu datele pe care le am acum
daca doriti sa studiati procedura de sanctionare disciplinara, ca sa vedeti daca si cat s-a respectat din ea, puteti citi in codul muncii art. 263-268.
presupun, de asemena, ca daca v-au retrogradat din functie v-au micsorat si salariul :hm:
in contestatia catre tribunal trebuie sa treceti, la partea in care scrieti ce solicitati sa se judece, in afar de anularea decizie de retrogradare, si plata diferentei de salariu de care ati fost privat pe toata perioada (adica pana la sfarsitul judecatii).

INCA NU AM PRIMIT DECIZIE NICI ACT ACT ADITIONAL
si atunci de unde stiti ca sunteti retrogradat?
AM FOST ANUNTAT IN ULTIMA SEDINTA CA DIN ZIUA RESPECTIVA NU MAI OCUP ACEA FUNCTIE EA FIIND PRELUATA DEJA DE CATRE DIR. TEHNIC IN MOMENTUL DE FATA SUNT TEHNICIAN EXPLOATARE EU AVAND STUDII SUPERIOARE. IN ACEASTA UNITATE SE OBISNUIESTE CA DECIZIILE SA SE DEA DUPA 30 DE ZILE.
1. va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. se citeste greu
2. faptul ca totul a fost "pe gura" nu inseamna ca dvs sunteti tehnician. daca s-a intamplat sa primiti deja salariul micsorat va rog sa apelati cu increder la tribunalul din judetul dvs, iar ptr bucuresti la tribunalul bucuresti sectia a 8-a litigii de munca.

daca firma are un obicei de a da deciziile cu intarziere asta n-ar trebui sa va afecteze prea tare. deciziile isi produc efectul de la comunicarea lor.

oricum, ce se intampla la firma este un maaaaaare abuz care merita adus in fata instantei.

repet, orice sanctiune disciplinara se da in urma unei cercetari disciplinare prealabile sustinute de o comisie special desemnata de catre angajator. lipsa acestei comisii si aplicarea sanctiunii reprezinta un mare abuz.

de asemenea, vreau sa va spun ca, in conf cu prevederile art. 264 lit. c), retrogradarea dvs din functie poate fi facuta pe o perioada ce nu poate depasi 60 zile.

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)
Retrogradare functie Vioreld Vioreld stie careva cum pot retrograda din functie un director general si sa-i micsorez si salariul? va multumesc. (vezi toată discuția)
Retrogradare abuziva geosau geosau in 25 ianuarie 2010 am fost retrogradat din functia de casier la cea de manipulatnt marfa,am inteles ca retrogradarea nu poate depasi 60 de zile. eu am stat in ... (vezi toată discuția)