avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retrogradare din functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retrogradare din functie

in urma cu 7 zile am fost retrogradat din functie cu micsorare de salar pe motiv ca am plecat in concediu si nu mi-a pasat de problemele firmei .Carerea de concediu a fost semnata de dir tehnic si a ramas la el in birou fara a sti daca ia dat un nr. de inregistrare . Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:30, 14 Septembrie 2009
1. Depinde ce v-a pus sa semnati.
2. Daca semnati pentru primirea scrisorii de preaviz este bine, inseamna ca va concediaza prin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii) si puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Daca semnati o cerere de incetare a contractului de munca prin acordul partilor (art.55b din Codul muncii) sau o demisie (art.79 din Codul muncii) atunci nu beneficiati de indemnizatie de somaj.
4. Deci, atentie sa nu va pacaleasca.
este vorba de actul aditional de retrogradare din functie si modificare de salariu care mai este valabil pana pe data de 20.09.2009 pe care refuz sa -l semnez. Ulterior mi s-a spus ca desfiinteaza postul fara sa angajeze pe altcineva si ca ma da in somaj . Este posibil?
Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat.
Daca cititi cu atentie raspunsul meu anterior veti intelege ce trebuie sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)
Retrogradare functie Vioreld Vioreld stie careva cum pot retrograda din functie un director general si sa-i micsorez si salariul? va multumesc. (vezi toată discuția)
Retrogradare abuziva geosau geosau in 25 ianuarie 2010 am fost retrogradat din functia de casier la cea de manipulatnt marfa,am inteles ca retrogradarea nu poate depasi 60 de zile. eu am stat in ... (vezi toată discuția)