avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retrogradare din functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retrogradare din functie

in urma cu 7 zile am fost retrogradat din functie cu micsorare de salar pe motiv ca am plecat in concediu si nu mi-a pasat de problemele firmei .Carerea de concediu a fost semnata de dir tehnic si a ramas la el in birou fara a sti daca ia dat un nr. de inregistrare . Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:30, 14 Septembrie 2009
daca nu este vorba de o sanctionare, schimbarea salariului si a functiei se face doar prin act aditional la contract cu care trebuie sa fiti si dvs deacord, prin semnarea lui.
daca semnati un astfel de act aditional, nu aveti ce contesta mai apoi.

Schimabrea sarcinilor de lucru fara schimbarea functiei se poate insa face ceva mai simplu, daca in fisa de post ele nu sunt trecute foarte limitativ.
indiferent ce s-ar intampla, NU semnati nici un act aditional de modificare functie si salariu.
aceasta ar insemna ca sunteti de acord cu prevederile actului aditional.

cf art. 72 (2) din CCM unic la nivel national "refuzul salariatului de a accepta o modificare a clauzelor referitoare la felul muncii, locul sau drepturile salariale, nu da dreptul celui care angajeaza de a porceda la desfacerea unilaterala a CIM ptr acest motiv".
la tribunal pentru deschiderea procesului imi trebuie copia deciziei sau a actului aditional? Sau cum motivez abuzul . Sunt pentru prima data la tribunal si nu stiu
pai va trebuie un act doveditor ca sunteti victima unui abuz.

o decizie sau un act aditional
veti face o contestatie in scris si veti atasa actele care dovedesc nedreptatea.
faceti referire la art din codul muncii si CCM unic, etc.
Cam ce sanse am de a castiga procesul

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)
Retrogradare functie Vioreld Vioreld stie careva cum pot retrograda din functie un director general si sa-i micsorez si salariul? va multumesc. (vezi toată discuția)
Retrogradare abuziva geosau geosau in 25 ianuarie 2010 am fost retrogradat din functia de casier la cea de manipulatnt marfa,am inteles ca retrogradarea nu poate depasi 60 de zile. eu am stat in ... (vezi toată discuția)