avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retrogradare abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retrogradare abuziva

in 25 ianuarie 2010 am fost retrogradat din functia de casier la cea de manipulatnt marfa,am inteles ca retrogradarea nu poate depasi 60 de zile. eu am stat in functia in care am fost retrogradat mai bine de 7 luni. vreau sa stiu daca pot ataca asta in instanta? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 6 Octombrie 2010
Faceti actiune in justitie, fiind un litigiu de munca nu platiti taxe.
pe cartea de munca scrie ca este modificat salariul si functia, conform unui act aditional, eu nu am primit acest act aditional si daca exista as putea sa il vad ?
geosau a scris:

pe cartea de munca scrie ca este modificat salariul si functia, conform unui act aditional, eu nu am primit acest act aditional si daca exista as putea sa il vad ?


Il puteti solicita de la angajator sau depuneti o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de fals si uz de fals ...
in intampinare, pe care a facut-o paratul la contestatia mea de anulare a depus la doasar decizia prin care el m-a retrogradat, ideaa este urmatoarea. daca el spune ca atunci m-a retrogradat atunci de ce a modificat ct , de munca printr-un act aditional si a modificat functia ?pt. ca l-a mine retrogradarea a depasit cele 60 de zile maxim legale..Pot eu sa revin sa cer judecatoarei sa ma puna in functia anterioara??
Singura explicatie pentru faptul ca angajatorul a depus Decizia de sanctionare la Intampinare ar fi ca nu exista Act aditional prin care s-a modificat CIM -ul d-voastra.si ca modificare din cartea de munca este facuta ca urmare a Deciziei de sanctionare.Va aflati cumva in situatia ca ati cerut anularea Actului Aditional(ati depus o copie dupa acest act?) sau in situatia ca cereti drepturile salariale conform vechiului CIM?

Alte discuții în legătură

Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie daisys daisys Buna ziua. Voi expune o situatie si as dori un sfat daca este posibil. O cunostinta ,sef de agentie , urmeaza sa fie retrogradat intr-o functie inferioara pe ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie melolontha melolontha in urma cu 7 zile am fost retrogradat din functie cu micsorare de salar pe motiv ca am plecat in concediu si nu mi-a pasat de problemele firmei .Carerea de ... (vezi toată discuția)