avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... despre primari si incalcarea dreptului la asociere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

despre primari si incalcarea dreptului la asociere

hai sa va povestesc ceva:
Avem un grup informal, activ de 1 an, in care oamenii din comunitate se intalnesc si discuta despre posibilitatile de imbunatatire a sanatatii comunitare.
Urma sa facem o intalnire cu membrii nostri pentru a discuta despre drepturile pacientilor. Cum doctorita din sat tocmai le incalcase si urma sa discutam si despre ea, ne-am trezit parati la primar, iar eu tocmai ce am primit telefon cu amenintati de genul: "nu aveti dreptul sa va intalniti", "va desfiintam", "trimit politia peste voi", "domnisorica, in secunda urmatoare trimit o amenda pe numele tau"...
Stiu ca dreptul la asociere este un drept esential, dar exista conditii/parghii care limiteaza exercitarea acestuia?
Iar dl. primar si Consiliile Locale au dreptul sa ne impuna sa avem aprobarea lor pentru a ne desfasura activitatea (informare, preventie)? Pentru ca da, au pretins si asta...
Imi puteti recomanda, va rog frumos, legile si articolele care vin in sprijinul asocierii cetatenilor si previn abuzurile din partea autoritatilor?

Va multumesc frumos frumos!
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 22:20, 8 Februarie 2011
Conventia Europeana a Drepturilor Omului, obligatorie pentru toate autoritatile de stat garanteaza libertatea de intrunire pasnica. Nu stiu de ce aveti nevoie mai mult, CEDO sanctioneaza statul membru si cand o intrunire pasnica nu a fost protejata de Politie, daramite cand este distrusa de primar.
Articolul 11 - Libertatea de întrunire si de asociere
1. Orice persoana are dreptul la libertatea de întrunire pasnica si la libertatea de
asociere, inclusiv dreptul de a constitui cu altii sindicate si de a se afilia la
sindicate pentru apararea intereselor sale.


Vedeti si Ordonanta cu privire la asociatii si fundatii 26/2000
Art. 5. -
...
(2) În temeiul dreptului constitutional la asociere, persoanele fizice se pot asocia fără a constitui o persoană juridică atunci când realizarea scopului propus permite aceasta.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
eumarian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt mojo mojo buna ziua am si eu o intrebare eu sunt implicat intrun proces penal alaturi de alte 42 de persoane dintre care 21 sunt in stare de arest, eu sunt acuzat de ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa continui protestul meu in piata universitatii ? Cornel Cojocaru Cornel Cojocaru Va rog sa-mi dati un sfat legal pentru a putea sa continui neamendat fundamentat in sustinerea revendicarilor mele in zona Universitatii ! Aseara am tot auzit ... (vezi toată discuția)
Oprire apa rece si calda pe termen nelimitat kmiavocatnet kmiavocatnet Sunt un cetatean de bine care obisnuieste ( din pacate) sa-si achite toate darile catre furnizori la timp. De vreo luna si jumatate ne-a fost oprita furnizarea ... (vezi toată discuția)