avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecin care face reclamatii la politie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecin care face reclamatii la politie

Buna ziua ,

De cateva luni de zile vecinul care locuieste la apartamentul de sub mine imi face reclamatii la politie sustinand ca din apartamentul meu se aud zgomote care il deranjeaza la ore tarzii si chiar in timpul zilei . Zgomotele pe care le reclama sunt sunetul produs de scaun cand ma ridic de la masa , sunetul produs de tocuri pe gresie si stiu acest lucru deoarece bate in teava de apa ori de cate ori se aud aceste sunete . Bineinteles ca de fiecare data ma trezesc cu politia la usa si apoi sunt chemat la sectie pentru a raspunde reclamatiei . Am constatat cu stupoare ca , indiferent ca niciodata politia nu constata galagie excesiva , deci reclamatia este nefondata , acesta imi poate face plangere de cate ori pofteste . Politia nu ofera nici o solutie clara si imi sugereaza sa discut amiabil cu el insa sunt convins ca nu pot face acest lucru intrucat persoana in cauza este un reclamangiu isteric si oricum atunci cand ma vede pe strada ma evita .
Ce pot face in acest caz ?

Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: kliN , utilizator 10:55, 8 Februarie 2011
Absolut nimic (juridic)! Accesul la justitie este liber, chiar si pentru reclamagii si procesomani. Din pacate pentru dumneavoastra, la politie nu sunt taxe de timbru.
Am inteles , insa sunt obligat sa ma duc la politie de fiecare data cand face plangere scrisa , avand in vedere acest istoric de plangeri nefondate ?
Ce sugestie aveti ca sa il opresc pe acest reclamagiu ?
Da aveti obligatia sa va prezentati la politie atunci cand sunteti solicitat. Ca sa il opriti, incercati o discutie cu el, sau daca cu el este imposibila comunicarea, poate discutati cu o persoana apropiata lui, sa ii explicati ca nu cu intentie faceti zgomotul, ca va cereti scuze si veti incerca sa nu se mai repete, adica dati-i o mica satisfactie unui om care din cate povestiti dumneavoastra e in mare nevoie de a i se acorda atentie si o minima importanta. Incercati eventual treptat sa intrati in vorba cu el, eventual scurte conversatii despre vreme initial, dar acordati-i putina atentie si cred ca veti rezolva amiabil problema.
Exista niste plasturi pentru picioarele scaunelor care se lipesc pe talpa lor si ....nu mai fac zgomot, iar cu tocurile.....incercati sa va incaltati la usa, inainte de a pleca din casa.....E foarte simplu, daca numai astea sunt problemele.
Daca vreti sa le complicati atunci ignorati ce v-am spus eu mai sus. E simplu!
Fiind ceea mai buna solutia ceea a lui Elga50, eu va propun si o plangere pentru denuntarea abuziva, cu reclamarea daune. Poate ca vecinul sa se planga mai mult la adresa politiei sau judecatoriei. Am citit ca furnizorii de retele publice mobile au obligatia de a pune la dispozitia administratorului SNUAU pana la data de 1 februarie 2011 posibilitatea de a transmite catre abonatii care au efectuat apeluri abuzive catre serviciul de urgenta 112 mesajul scurt de atentionare, conditiile tehnice si economice urmand a fi stabilite de cele doua parti pana la data de 15 ianuarie 2011.

Alte discuții în legătură

Vecinii de dedesubt sunt exagerat de sensibili în privința zgomotelor. aș vrea să știu ce pot face, sunt pur și simplu hărțuit de ei AdrianAZ995 AdrianAZ995 Salutare! De ani de zile de cand s-au mutat sub mine, vecinii mei nu au facut decat sa se ia de mine pentru galagie. Eu de fel sunt o persoana linistita, nu ... (vezi toată discuția)
Sunt terorizata!!!!!!!!!!!!!! dy@n@ dy@n@ Buna! Am revenit din nou pe site ul acesta care ma ajuta foarte mult ! Dar acum pot spune cu toata certitudinea ca sunt terorizata ! De ce spun ca sunt ... (vezi toată discuția)