avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical

buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva de ce daca eu lucrez sambata si duminica si am concediu medical 14 zile calendaristice nu imi sunt platite decat 10 zile?:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:35, 2 Mai 2008
pentru ca sunt platite doar zielel lucratoare. Pentru zilele de sambata si duminica lucrate, aveti dreptul la zile libere.
subscriu raspunsul anterior :D
bine ,multumesc de raspuns dar in cazul in care am avut liberele la inceputul lunii cuplate si pe 15 ale lunii in urma unei pneumonii intru in concediu medical si la sfarsitul lunii ies sub norma e firesc sa-mi ia din zilele de concediu de odihna pentru a-mi acoperi norma de ore?
Buna ziua,

Am avut un angajat care din februarie pana la sfarsitul lui aprilie a fost in concediu medical. In cursul lunii aprilie a fost la o comisie de expertiza medicala care i-a si emis o decizie de pensionare. In urma acestei decizii societatea noastra a intocmit o decizie de incetare a contractului de munca conform art 56 lit d din Codul Muncii.
Intrebarea mea este daca pe aceasta perioada (februarie-aprilie) cat a avut concediu medical trebuie sa ii fac decizie de suspendare contract de munca si decizie de incetare a suspendarii si daca trebuie sa depun la itm si copii ale concediilor medicale.

Va multumesc.
Potrivit art.50 lit.b din Codul muncii, pe perioada concediului pentru incapacitate temporara de munca contractul individual de munca este suspendat de drept.
Actele privind modificarea, suspendarea , executarea si incetarea contractului individual de munca se depun in termen de 5 zile de la perfectarea lor la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in weekend agentuoo7 agentuoo7 Buna ziua, ma numesc Vlad Nicolae. Lucrez intr-o companie multi-nationala care-si desfasoara activitatea 7 din 7. De curand am avut un concediu medical 3 ... (vezi toată discuția)
Concediu de luni pana vineri si ei ma cheama la munca sambata....... adios3280 adios3280 Buna ziua Am si eu o mica intrebare. Situatie este putin complicata. Am avut concediu medical de luni pana joi si vineri concediu de odihna. Acum ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si sarbatorile legale laura_yt laura_yt am o nelamurire cu privire la concediul medical si sarbatorile legale, si anume daca am avut concediu medical intr o zi de sarbatoare legala, adica zi libera, ... (vezi toată discuția)