buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva de ce daca eu lucrez sambata si duminica si am concediu medical 14 zile calendaristice nu imi sunt platite decat 10 zile?:((
bine ,multumesc de raspuns dar in cazul in care am avut liberele la inceputul lunii cuplate si pe 15 ale lunii in urma unei pneumonii intru in concediu medical si la sfarsitul lunii ies sub norma e firesc sa-mi ia din zilele de concediu de odihna pentru a-mi acoperi norma de ore?
Am avut un angajat care din februarie pana la sfarsitul lui aprilie a fost in concediu medical. In cursul lunii aprilie a fost la o comisie de expertiza medicala care i-a si emis o decizie de pensionare. In urma acestei decizii societatea noastra a intocmit o decizie de incetare a contractului de munca conform art 56 lit d din Codul Muncii.
Intrebarea mea este daca pe aceasta perioada (februarie-aprilie) cat a avut concediu medical trebuie sa ii fac decizie de suspendare contract de munca si decizie de incetare a suspendarii si daca trebuie sa depun la itm si copii ale concediilor medicale.
Potrivit art.50 lit.b din Codul muncii, pe perioada concediului pentru incapacitate temporara de munca contractul individual de munca este suspendat de drept.
Actele privind modificarea, suspendarea , executarea si incetarea contractului individual de munca se depun in termen de 5 zile de la perfectarea lor la ITM.