avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare in grad de handicap

Tatal meu, in varsta de 79 de ani, din luna iulie a anului trecut pana in prezent, a avut trei internari pana a fost diagnosticat cu Parkinson. Are o pensie pentru vechime in munca de 550 roni. Poate fi incadrat in vreo grupa de handicap, pentru a primi un ajutor financiar, date fiind cheltuielile mai mari necesare sustinerii acestei boli? Daca da, as dori sa stiu care este traseul de urmat, pana la comisia de expertiza medicala?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 01:36, 8 Februarie 2011
Trebuie sa va adresati co cerere insotita de actele medicale Casei de pensii, respectiv oficiului pentru expertizarea capacitati de munca pentru a vedea daca poate fi incadrat in vreun grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de boala LORINA75 LORINA75 CUM SE ACORDA ACEASTA PENSIE? Mama mea sufera de glaucom la ambii ochi ,iar din 5 iunie 2012 a fost operata si nu mai vede decat 10% cu un singur ochi ,vede ... (vezi toată discuția)
Poate primi pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap? karollina karollina Buna ziua. Tatal meu are 79 de ani si a facut anul trecut un accident vascular cerebral cu semipareza pe partea stanga. Are si Parkinson si un inceput de ... (vezi toată discuția)
Intrebare diana2002 diana2002 sunt pensionata medical din 2004 in urma unui accident rutier soldat cusechele neurologice de 11 ani tot fac internari bianual si sunt chemata la expertiza ... (vezi toată discuția)