avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul angajatorului de a plati salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul angajatorului de a plati salariul

Buna ziua,
Am fost angajata cu contract determinat de 2 luni, cu promisiunea de a semna nedeterminat dupa aceasta perioada la o companie din Romania, fara a mi se specifica nici verbal, nici in scris target-uri sau conditii pentru semnarea contractului nedeterminat.
Problema este alta: mi s-a furat telefonul companiei, s-a decis sa nu prelungim contractul cu nedeterminat pentru ca aceasta companie nu are profit absolut deloc, iar acum, compania refuza sa imi plateasca salariul (au decis sa imi plateasca doar 30% - nimic declarat in scris) pana nu inlocuiesc acel telefon, care valoreaza aproximativ 25% din salariu.
Intrebarea mea este: Are dreptul sa imi opreasca din salariu mai mult decat valoarea telefonului ? Si daca da, pe ce baza ? Mai ales ca aceasta companie mai are sa imi plateasca inca 7 zile din Februarie in Martie, care ar fi din nou contravaloarea acelui telefon.
Va multumesc anticipat!
O zi frumoasa,
Andreea
Cel mai recent răspuns: andreeapiciorus , utilizator 11:36, 16 Februarie 2011
pentru a va putea opri din salariu ar fi trebuit sa existe un acord deplata intre dumneavoastra si angajator sau o hotarare judecattoreasca prin care sa fiti executat. este un abuz. adresativa itm-ului de care apartineti.
Presupun ca itm-ul de care apartin are legatura cu sectorul in care este angajatorul, nu ? Imi puteti spune daca acolo trebuie sa inregistrez o reclamatie ? Sau mai exact, in ce sens ar trebui sa ma adresez itm-ului ? Va multumesc tare mult si imi cer scuze pentru .. "stangacie" ..
Banuiesc ca angajatorul este din Bucuresti ... Nu este obligatoriu ca sediul social al angajatorului sa coincida cu sectorul din care face parte inspectorul la care este arondat angajatorul.

La ITM Buc inspectorii de la un sector au firme si din celelalte sectoare.

Reclamatia se depune la sediul ITM . O adresati Inspectorului Sef si in care mentionati toate neregulile savarsite de catre angajator.
Le-am trimis un e-mail in care i-am instiintat ca astept sa imi achite diferenta pana la sfarsitul saptamanii si cum ca incalca Art 164 din Codul Muncii .. Sper sa nu se ajunga la complicatii si sper ca am facut bine scriind e-mailul ..
Vedem..
Va multumesc tare mult pentru informatii :)
buna andreea ce contine articolul 164 din codul muncii cam in aceeasi situatie sunt si eu numai ka la mine e mai complicat:((.stima si respect augustin

Alte discuții în legătură

Cum te poate da afara angajatorul? narcisciprian narcisciprian am fost inlocuit la locul de munca 1 zi din motive de sanatate(angajatorul a fost de acord),iar acum angajatorul imi cere sa stau acasa ca nu mai vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm euangajat euangajat Vreau sa fac o reclamatie la ITM ultimului meu angajator. Pe site-ul lor am gasit si o adresa de email, pot sa trimit reclamatia acolo sau trebuie sa ma duc ... (vezi toată discuția)
Eploatarea angajatelor carmen silva carmen silva Buna ziua, Am o cunostinta care lucreaza intr-o firma privata. Patronul firmei le obliga pe angajate sa ramana peste programul de opt ore care 2 ore pe zi ca ... (vezi toată discuția)