avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum te poate da afara angajatorul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum te poate da afara angajatorul?

am fost inlocuit la locul de munca 1 zi din motive de sanatate(angajatorul a fost de acord),iar acum angajatorul imi cere sa stau acasa ca nu mai vrea sa ma primeasca la munca.Poate sa ma dea afara fara preaviz?mentionez ca am contract de munca pe 8 ore din 15.12.2014
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 6 Februarie 2015
Nu poate sa va dea afara si in niciun caz pe vorbe. Mergeti in continuare la munca pentru a nu profita de lipsa dvs si sa o considere abatere disciplinara. convorbirile telefonice nu pot fi probate.
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.
va multumesc pentru raspuns
iar in cazul in care nu am fost primit la serviciu pentru a imi presta munca cui ma pot adresa sa fac o reclamatie ceva?OPC? sau la fortele de munca?ITM?
La ITM/Inspectia Muncii , dar in acelasi timp puteti promova si o actiune in instanta.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin:
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca barberyan barberyan itm sibiu mi-a pierdut cartea de munca , cum ii pot trage laraspundere??#-o (vezi toată discuția)
Contractul de munca Liliana_Mariana Liliana_Mariana -cum pot proceda daca angajatorul nu respecta conditiile de munca? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare idanytzy idanytzy buna ziua sunt angajat la o la care nu se platesc orele suplimentare si nici nu beneficiez de zile libere cum se procedeaza in acest caz? (vezi toată discuția)