am fost inlocuit la locul de munca 1 zi din motive de sanatate(angajatorul a fost de acord),iar acum angajatorul imi cere sa stau acasa ca nu mai vrea sa ma primeasca la munca.Poate sa ma dea afara fara preaviz?mentionez ca am contract de munca pe 8 ore din 15.12.2014
Nu poate sa va dea afara si in niciun caz pe vorbe. Mergeti in continuare la munca pentru a nu profita de lipsa dvs si sa o considere abatere disciplinara. convorbirile telefonice nu pot fi probate.
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comunicată în scris angajatului.
iar in cazul in care nu am fost primit la serviciu pentru a imi presta munca cui ma pot adresa sa fac o reclamatie ceva?OPC? sau la fortele de munca?ITM?