avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare cheltuiala chirie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare cheltuiala chirie

Buna ziua
In lunile noiembrie si decembrie 2010, societatea la care lucrez, a ramas restanta la plata chiriilor. Termenii din contract sunt urmatorii:
- Durata contractului: pana la 31.06.2011
- Valoarea chiriei este de 1500 euro/luna
- Plata chiriei se face lunar, in avans, pana cel tarziu 25 ale fiecarei luni pentru chiria aferenta lunii urmatoare de contract. Plata se face in RON la cursul de schimb comunicat de BNR din ziua platii.
Problema mea o reprezinta modul de inregistrare in contabilitate si tratamentul ulterior a datoriei la sfarsitul lunii/anului.
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: auras2705 , utilizator 17:34, 9 Februarie 2011
Buna ziua.

Pentru plata in avans :

471 = 5311

Se inregistreaz cheltuiala cu chiria dupa data scadenta

612 = 471

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate vatamanescu dumitra vatamanescu dumitra Buna ziua , va rog frumos daca poate cineva sa-mi spuna cum se inregistreaza o chitanta fara factura , exemplu chitanta emisa de Asirom ,asigurare fara ... (vezi toată discuția)
Bunuri primite in folosinta Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! O societate comerciala, infiintata de o unitate administrativ-teritoriala, primeste de la aceasta obiecte de inventar si mijloace fixe pentru ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile leasing operational tampau gabriela tampau gabriela SC a incheiat un contract de leasing operational pentru un autotractor transport marfa valoare contract 90134 euro. Societatea a platit suma de 17500 euro ... (vezi toată discuția)